Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Denizli'nin Kartal'ı uçabilir mi?

Mustafa Denizli, belkide içinde bir uhde olan, Beşiktaş'ı çalıştırma sevdası çalıştırma sevdası uğruna, prensiplerinden de vazgeçerek Kartal'ı şampiyon yapmak üzere geldi. Peki yapabilir mi?

Kim ne der ne düşünür bilemem ama ben Denizli'nin uzun soluklu bir yarışta başarıya ulaşamayacağını düşünenlerdenim.

Çünkü Mustafa Denizli Türkiye'de ve Avrupa'da çift maçlı eleminasyon usulü oynanan ikili müsakabalarda daha başarılı olan, rakibini en ince ayrıntısına kadar etüd eden, her maça ayrı taktik stratejisi ile çıkan, maça çok iyi konsantre olan ve futbolcusuna en üst düzeyde moral motivasyon veren, hırsını sahaya yansıtan, kazanmak adına her yolu deneyen ve herşeyeden önemlisi dersine iyi çalışan bir hoca.

Şimdi bazıları şunu diye bilir. Bu adam bu ülkede şampiyonluklar yaşadı, neden burada yaşamasın.

Evet Galatasaray'ı şampiyon yaptı. Elinde bir önceki sezonda şampiyon olmuş bir takım ve hemen yanı başında teknik danışman olarak görev yapan ve takımın herşeyinden sorumlu Jupp Derwall vardı. Hem o zaman yeni ve çok hırslıydı. Fenerbahçe'yi de şampiyon yaptı. Süper bir kadro vardı. Başkanın ve muhteşem taraftarın desteğine rağmen dedikodularla dolu son maç olan Samsun maçını alarak zorda olsa hedefe ulaştı. Hızlı başlayıp kısa süren Almanya macerası, sonraki iki yıl Galatasaray, Kocaelispor, Manisaspor, Pas ve Persapolis'de lig maçlarında hedeflenen başarıların çok uzağında kaldı. Aynı Denizli yukarda saydığım takımların çoğunda kupalarda çok başarılı sonuçlar aldı. Özellikle Galatasaray'da Avrupa ve Türkiye'de, Pas takımıyla Asya'da çok başarılı oldu. Fener'e Türkiye kupasında final oynattı. Bütün bunlar gösteriyor ki Mustafa Denizli kupa maçlarını çok daha önemsiyor, çok iyi hazırlanıyor ve başarılı oluyor.

Beşiktaş'ta başarılı olma ve takımı şampiyon yapma zorunluluğu var. Bu nedenle içinden 25 yıl önceki hırslı, azimli, bıkkın, yılgın olmayan, heyecanını kaybetmeyen dersine iyi çalışan maceraperest Mustafa'yı çıkartmak zorunda. Ancak ve ancak bu Denizli kartalı uçarabilir.

 
Toplam blog
: 23
: 448
Kayıt tarihi
: 17.08.08
 
 

Ankara'da yaşıyorum. İşletme fakültesi mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Spor yapmayı, müzik dinleme..