Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

İstanbul Üniversitesi İngiliz dili ve Edebiyatı / Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunuyum. Boğaziçi Ünüversitesin'de felsefe master programına misafir öğrenci olarak davet edildim. Temel bilimler, bilgisayar bilimleri, lingüistik, psikoloji, nöroloji ve felsefe alanlarını kapsayan bilişsel bilim konusunda da bir..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Anadolu manzaraları

Anadolu ontolojik mimarisi ile baş döndüren bir zenginlik. Bu zenginliği bir gün hepimiz keşfedeceğiz sizin gibi. Umarım çok geçikmeyiz. Çevremize karşı daha duyarlı ve meraklı olmalıyız ki, zenginliğimizi ve mutluluğumuzu artırabilelim, değil mi?:)

27 Ekim 2007 21:36
Ayna ayna söyle bana...

Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Yaşanılan çevreye adaptasyon kabiliyeti ve kapasitesi, güzeli, iyiyi ve doğruyu tanımlıyor. Daha doğrusu, günlük hayatta estetik, etik ve mantık dediğimiz kavramlar, bu adaptasyon sayesinde hayatta kalma umudunun yarattığı heyecanlar yaratıyor. Bu konuyu ben de MB'de bir yazımda ele aldım. Fakat estetik, bu değil tabii ki, değil mi?:) Estetik,  kelimelerin aynı zamanda ve aynı yerde onlarca anlamda olduğu bir sözlük gibidir. Bu sözlüğün kelimeleri, henüz bir cümleye adapte olmamıştır. Biz kelimeyi sözlükteki yerinden alıp, bir cümleye yerleştirdiğimizde, artık cümlenin emrettiği indirgenmiş anlamını taşımaya başlar. Cümle gibi bir yapıyı kurmak, inşaa etmek, etik ve mantıksal bir faaliyettir, estetik değil. Cümledeki tüm kelimelerin anlamları, cümlenin anlamının emrindedir. Sözlükteki gibi özgür değillerdir. Cümle yapısını bozar, dağıtırsak, kelimeler sözlükteki estetik yaşamlarına dönerler...

26 Eylül 2007 11:18
Savaşçı

Ne demişler?: "7 derviş bir posta sığarmış ama 2 hükümdar bir evrene sığmazmış..." Bizim savaşımız malesef ana rahmine düştüğümüz gün sayısı milyonlarca olan diğer kardeşlerimizi öldürmek pahasına giriştiğimiz yaşam şavaşı ile başlıyor. Yumurta tek, tohum çok ve bu milyon tohumdan biri yumurtaya kabul edilecek: Number One!... Hikaye böyle başlayınca, gelişim ve son da bu şekilde hazin oluyor... Hamlet'in de belki demek istediği gibi: "To act or not to act... That is the question!.."

07 Temmuz 2007 16:56
 
Toplam blog
: 14
: 3618
Kayıt tarihi
: 27.08.06