Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

28 Ekim '06

 
Kategori
İstanbul
 

Deprem: Güzel şeyler de var!...

Deprem: Güzel şeyler de var!...
 

İstanbul Depremi bizi taa buralardan ürkütüyor...
Sanki, birşeyler yapmadan, yapamadan öylesine bir felaketi bekliyormuşuz gibi geliyor...
Daha doğrusu geliyordu...
Bugün ki haberi okuyana kadar...
"İstanbul'da Deprem Tatbikatı Yapılıyor..."
Ne kadar akıllı, ne kadar medeni bir düşünce!
Savaşa top yekün hazırlanılır!
Sivil, asker, belediye, özel sektör....
Dahası var. Bakın neler yapılmış. Sizler okuyun:

Okullardaki durum

İstanbul'da eğitim, sağlık, sosyal hizmet ve kamu binalarında deprem riskinin azaltılmasıyla ilgili önemli bir projeyi uyguladıklarını ifade eden Güler, Dünya Bankasının verdiği 400 milyon dolarlık kredinin 300 milyonluk kısmının bu iş için ayrıldığını anlattı.

Güler, kentte 133 okulun yıkılıp yeniden yapıldığını, 57 okulda büyük onarım, 74 okulda da takviye gerçekleştirildiğini belirtti.

Vali Güler, "İstanbul'da tüm okullarla ilgili deprem dayanıklılığını en geç 3 yıl içinde bitirmiş olacağız. Bu iddialı bir hedeftir ama bunu yapmak durumundayız" diye konuştu.

Kredinin yaklaşık 74 milyon dolarının da haberleşme ve bilgi sisteminin kurulması için harcanacağını kaydeden Güler, bu kapsamda olası depremde 70 bin alıcının haberleşmesini sağlayacak bir sistem kuracaklarını söyledi.

Güler, geri kalan 26 milyon doların da acil müdahale kapasitesinin geliştirilmesi ve eğitim hizmetleriyle ilgili faaliyetler için kullanılacağını bildirdi.

Deprem hastaneleri

Sağlık tesisleriyle ilgili olarak da belli hastanelerin güçlendirilmelerinin yapıldığını kaydeden Güler, önümüzdeki dönemde deprem hastanelerinin yapımının gündemde olduğunu söyledi.

Güler, ''Her 2 yakada, oraya gelecek hastalar süratle ilk müdahaleleri yapılıp diğer merkezlere aktarılabilsin diye anayollara, denizyoluna ve havayoluna bağlantısı olabilecek hastaneler düşünüyoruz'' dedi.

Acil müdahale kapasitesinin artırılması konusunda da büyük hazırlıklar bulunduğunu belirten Güler, yeni bir afet yönetim merkezi oluşturduklarını, acil yardım ve kurtarma planlarının güncellendiğini ve mahalle afet gönüllüleri destek projesinin sürdüğünü bildirdi.

Güler ayrıca, hazırladıkları kitap ve broşürlerin de okullara dağıtılacağını söyledi.

Vali Güler, olası bir depremde meydana gelen hasarın tüm bilgilerini görüntülerle merkeze aktaracak bir bilgi sistemi kurulacağını da ifade etti.

***

Bir de kredi beklemesek!...
Kendi işimizi kendimiz yapsak yok mu?
Dağlar deviririz...

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..