Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '13

 
Kategori
Haber
 

Deprem haftası faaliyetleri başlıyor

Deprem haftası faaliyetleri başlıyor
 

BURDUR AFAD MÜDÜRÜ MEHMET ORAL VE GAZETECİ HACER ZEREN


Burdur AFAD Müdürü Mehmet Oral bir basın toplantısı düzenleyerek, 1-7 Mart arası gerçekleştirilen Deprem Haftası programını, bu kapsamda Burdur AFAD’ın geçtiğimiz 2 yıldaki birinci ve ikinci kutlama programlarının ülke çapında yankı yapan etkinlikleri olduğunu, bu yıl üçüncüsünü yapacakları etkinliklerin de dolu dolu geçeceğini belirtti. Toplantıda Oral ayrıca basın mensuplarına zengin içerikli bir deprem çantası hediye etti.

Burdur AFAD Müdürü Mehmet Oral bir basın toplantısı düzenleyerek, 1–7 Mart arası gerçekleştirilen Deprem Haftası programını, bu kapsamda Burdur AFAD’ın geçtiğimiz 2 yıldaki birinci ve ikinci kutlama programlarının ülke çapında yankı yapan etkinlikleri olduğunu, bu yıl üçüncüsünü yapacakları etkinliklerin de dolu dolu geçeceğini belirtti. Toplantıda Oral ayrıca basın mensuplarına zengin içerikli bir deprem çantası hediye etti. 1–7 Mart Deprem Haftası kapsamında 2011 ve 2012 yıllarındaki birinci ve ikincisi düzenlenen programların çok etkin şekilde yapılmış olduğunu, medyada geniş yankı bulduğunu ve deprem konusunda farkındalık yaratıldığını vurgulayan Oral, Deprem Haftası etkinliklerinin üçüncüsünün de 1–7 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti.

Mehmet Oral’ın geniş bir şekilde açıkladığı faaliyet programı şöyledir:

HALKIN DEPREME FARKINDALIĞINI YARATMAK

Yukarıdaki programda belirtilen faaliyetleri müteakiben, tüm il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte eğitim Uzmanlarının, sivil savunma uzmanları ve teknik personelle birlikte okullarda deprem eğitimleri ve tahliye tatbikatları yapılmasının planlandığını vurgulayan Oral, “çalışmalarımız ile halkın deprem konusuna bir kez daha dikkatlerini çekmiş ve farkındalık oluşturmuş olacakları”nı belirtti.

DEPREM ERKEN UYARI SİSTEMİ KURULACAK

Oral bir başka planlarını da şöyle belirtti: “Ayrıca Panele katılacak olan akademisyenlerle koordineli olarak, Burdur Gölü boyunca ve Fethiye’ye kadar devam eden zonda bulunan Burdur fayının hareketlerini takip etmek amacıyla deprem erken uyarı sistemi için; sistem gereksinimleri, konuşlanma yerleri, yöntem ve içeriklerini ortaya koyacak ön çalışma yapılması için Burdur Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile ortak bir çalışma grubu kurulması planlanmaktadır.”

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..