Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Deprem'in yetim ve öksüz bıraktığı çocuklar...

Deprem'in yetim ve öksüz bıraktığı çocuklar...
 

Deprem; yaşandığı bölgede çok büyük acılara ve depresyonlara neden oluyor. Her şeyden önce insanlar evsiz, barksız kalıyorlar. Bir tas sıcak çorba için başkalarının eline bakıyorlar. Elektrik, su gibi nimetlerden yararlanmak için birilerinin gelip yardım etmesini bekliyorlar.

Kızılay veya başka kurumlar tarafından kurulan çadırlar, içinde yaşamaya çalışanları maalesef ancak hayatta tutabiliyor. Bir yandan soğuk, bir yandan yağmur, çamur… Yaşamak gerçekten zor! Bunlar yetmiyormuş gibi, bir de İçişleri Bakanı gelip, elek gibi çadırları saraya benzetince, çadırda yaşamak iyice zorlaşıyor!

Çadırlara “saray” diyen Sayın İçişleri Bakanına, buyurun birkaç saat sizde burada kalın diyen olmayınca, toplumun yaralarını acilen sarmakla görevli iktidar mensupları, iyi çalıştıklarını sanıp, yaşanan olumsuzlukları gündeme getirenlere kızıyorlar.

Biz gelelim depremin arkada bıraktıklarına:

Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 601 vatandaş, geride 155 kız ve erkek çocuğu yetim bıraktı!

155 yetim çocuktan 3'si ise hem anne hem de babasını kaybederek öksüz kaldılar. Halen yetim ve öksüzlerin tespiti çalışması devam ediyor. Bu çalışmalar bittiğinde bu rakamın çok daha büyük olasılığı yüksek!

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon, Van merkez ve Erçiş ilçesinde şu ana kadar 155 yetim çocuk tespit etmiş.

3 çocuğun hem annesi, hem babası depremde hayatını kaybetmiş…

39 çocuk annesini kaybetmiş…

113 çocuk ise babasını kaybetmiş…

Bu veriler ışığında başlatılan ‘Van’da bir kardeşim var’ projesi ne kadar başarılı olur?

Böylesine büyük bir depreme rağmen, ayrışmanın tüm hızı ile devam ettiği, gönderilen yardımların cemaat eli ile depremzedeye ulaştırılmaya çalışıldığı, cemaatin bu işi mahalle ve köy imamları ile sürdürdüğü bir ortamda, anne veya babasını kaybeden çocuklara, öncelikli olarak devletin sahip çıkması gerekmiyor mu?

Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin iptaline neden olan Van depremi, görünen o ki bazı konularda öncülük yapacak. Örneğin; çürük binaların yıkılıp, yerine daha sağlamlarının yapılması gibi…

Veya Cumhuriyet kutlamaları yerine, yakınların düğününde eğlenmek gibi…

Yaşanan doğal afet üzerinden siyaset yapmaya çalışan siyasilere birkaç kelime söylemekte fayda var. Halkın sorunlarını çözecek yerde, halkı niçin ayrıştırmaya çalışıyorsunuz?

Özgürlük, Barış ve Demokrasi’yi ağızlarından düşürmeyenler, niçin halkın zor gününde yanında değilsiniz? Ülkeyi bölmek için verdiğiniz mücadeleyi, halkın refahı için verseydiniz, bölgedeki feodal yapı çoktan biterdi. Gerçi sizin feodal yapıyı bitirmek gibi bir derdiniz yok! Ağalık, şıhlık, aşiret düzeninin aynen devamını istiyorsunuz.

Tabi birde din sömürücüleri var! Bölgeye gelip, adeta bacasız fabrika işlevi gören öğrenciler üzerinden emellerine ulaşmaya, cahil halkın dini duygularını sömürerek, rant elde etmeye çalışıyorlar.

Şu günlerde bölgeye yığılan yardımlar, inşallah ülkeyi bölmek isteyen bölücülerin eline geçmez. İhtiyacı olanlara dağıtılarak, bir işe yarar.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..