Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '06

 
Kategori
Emlak
 

Deprem

Deprem
 

Şöyle merkezi yerde, hatta tam merkezde; alışveriş merkezlerinin dibinde bi evimiz olsa ne olur. Olsun 20 - 25 katlı, yüksekten trafik manzarası çok güzel oluyor. Gürültünün, kalabalığın ve stresin manzarası olsun balkonumuzda. Binler (YTL) saydık bu eve, olsun olsun bahçesiz olsun. Zaten bu evi alırken depremde içinden sağ çıkabilecekmiyiz diye düşünmediysek, neyimize gerek huzurlu yaşam - yaşamımız pamuk ipliğine bağlıyken.

Ablam niyetlenmiş; odaları kullanışlı bir ev alayım diye. Eniştem de onu mutlu görmek için tamam deyince, başladık ev aramaya. Şimdiki evlerine kira vermiyorlar ama yenilik güzeldir diye kardeş olarak tamam dedim. Ama ben de görmeliydim, ne de olsa biz yapıyoruz bu evleri. Biliyoruz müteahhitleri, tanıyoruz onları. Doktorun sahtekarı size ne yaparsa müteahhitin sahtekarı da aynı. Ya paranız boşa gider ya sakat kalırsınız ya da hakkın rahmetiyle baş başa kalırsınız. Genç bir arkadaş kapıda karşıladı bizi. Güzel bir geçici büro yapmışlar arsa üzerine. Reklamlarda ilan ettikleri semtte bile değil inşaat. Daha baştan huylanıyorsunuz. Ama sitenin maketini görünce yumuşuyor insan. Ne de güzel mimari dedirtiyor insana. Kapalı garajı da varmış. Yeşil alan da mevcut neyseki. Pazarlanan şeylerin 230 bin YTL den başlayıp 520 bin YTL ye kadar olduğunu da belirteyim.

Biliyormusuz; inşaat işlerinde müteahhit sözleşme süresinde işi bitiremezse günlük ceza ödemeye mecbur bırakılır işverene. günde 10 bin avro desem... Peki dedim genç arkadaşıma sen 1 ay geç bitirirsen ne olacak. 'Olmaz emin olabilirsiniz' dedi. 'Sözleşme imzalayacağız zaten, güvenebilirsiniz' Öyle ya güven veren güvenilir bir sektör inşaat sektörü (!) Peki sözleşmeyi bir okuyayım deyince en son işlem olduğunu, şimdi gösteremiyecekleri cevabını aldım. Ben boşuna telaş ediyormuşum, binaların %20 si satılmış bile... Pazarlama mantığındaki görevliler inşaat tekniğiyle ilgili sorularıma da cevap veremeyip ter dökmeye başlayınca, yeter deyip döndük evimize. Kendi arsamıza kendi evimizi yapana kadar para biriktirmeye kara verdik. 5 sene mi 10 senemi sonra ev sahibi oluruz bilmem ama, hiç olmazsa depremde katil olmayacak ev sahibi oluruz. İlk blogu fazla uzatmayayım, devamında görüşelim.

 
Toplam blog
: 2
: 452
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

2002 mezunu inşaat mühendisiyim. Şantiyeciliği seçtiğim için 5 şantiyemde de farklı farklı il ve ülk..