Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Depremden korkma önlemini al.

Depremden korkma önlemini al.
 

Acılar depremle yaşanmamalıdır.


Geçmişten günümüze kadar küçük büyük birçok deprem yaşanmış bunun sonunda acı sonuçlar ortaya çıkmıştır, ülkemizde bir vurdumduymazlık, duyarsızlık aldı başını gidiyor, ne yeni çözüm üreten var, nede çözüm üretene destek, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, düşünce ve fikirler insanlığa hizmet için kullanılmalı ve değerlendirilmelidir.

Acılar depremlerle yaşanmamalı dün 17 ağustos depreminde yaşanan acı tabloyu bugün çindeki depremde görülen tablodaki binlerce kayıp olması geçmişte yaşanan acıları bir kez daha hatırlattı bizlere, yaşanan acı olaylar ibret olmalı önlemi alınmalıdır.

Görsel basında zaman zaman görüyoruz, insanlar o kadar duyarsız ki apartmanında çatlayan duvarları sıva yada alçıyla kapatmış, bu durum istanbulun birçok semtinde yüzlerce küçük ev ve apartmana uygulanmıştır, çatlakların kapatılması ile birlikte katların kiraya verilmesi masum insanların tecrit odalarına kapatılmasından farkı yoktur.

Hasarlı binaların tümü mutlaka deprem yada sarsıntıda yıkılacaktır çatlamalar yıkıntının önceden habercisidir, az hasarlı, orta hasarlı, çok hasarlı diye gruplandırmalar ev sahiplerine bir umut gibi gösterilmemelidir.

Allah korusun yarın olası bir depremde hasarlı binalar yıkıldığında sorumlu aranmamalıdır, sorumlular ne müteahhirler nede apartman sahipleridir.

Çünkü hasarlı binalara oturulamaz damgası vurulmalı elektrik ve suyu kesilmelidir, en kısa sürede de yıkılmalıdır, yıkılan binaların yerine depreme dayanıklı binalar yapılmalı can kayıpları önlenmelidir.

Bu bağlamda biçok kişi diyecektir ki vatandaşta paramı var yaptırsın yeniden, tabiki bunu çözümü gayet basit 17 Ağustos depremi sonrasında milyarlarca dolar dış devletlerden yardımlar geldi bu paralar bankaların kasalarında bekletilirken birileride bu paraları istediği gibi kullanmaktadır, devlete bunun hesabı hiçbir zaman sorulmamıştır.

Durum böyle olunca bu paralarla yeni binalar kurulabilir, toki örneğinde olduğu gibi küçük taksitlerle vatandaşa kendi arsalarında ev sahibi olma kolaylık sağlayabilir, Emlakbank devletin istediği doğrultuda vatandaşa aitbu paraları kullanırken milleti menfaatlerini düşünmelidir, dış ülkelerden insanlarımız için gönderilen paralarla batık bankalar kurtarılmamalıdır.

Batık banka kurtarılacaksa eğer Saddam Hüseyinin Körfez savaşında Türk topraklarına soktuğu ve devletin el koyduğu Kamyonlar dolusu dolar ve altın gizli kasalarda emanette beklemektedir, amerika izin vermediği sürece de kullanılamamaktadır, hırsızın parası, hırsızlar için kullanılsın bu paralarla batık bankalar kurtarılsın.

Depremlerde kaybedilen canların yüreklerimizdeki bıraktıkları hasarı tamir etmek mümkün olmadığı gibi, çatlak binalarında tamir edilmemesi gerekir.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..