Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

Depremi beklerken.

Büyük depremi bekliyoruz. Öyle diyorlar.

Televizyonlarda deprem hocalarını dinlerken küçülüyoruz adeta nokta oluyoruz. Deprem peşimizde, hem de büyük olanı. Gelirse her yeri yıkacak yalnız İstanbul'da binlerce ölü olacakmış. Gel de korkma. Ege'deki 6,2'lik deprem, beklenen İstanbul depremini yeniden hatırlattı. Halkı biçareliği yine ortada.

Deprem Araştırma Enstitüsü ve Kandilli Rasathanesi  İstanbulluların, Marmara'da oluşacak 7 büyüklüğündeki bir depreme hazırlıklı olmaları gerektiğini belirterek “Yarın olacakmış gibi hazır olmakta fayda var” dedi. İyi, güze, tamam… Hazır olalım da, sükunetle bekleyelim.

 Ama,nasıl olacak bu iş. Şunu bir anlatsalar? ..Vatandaş olarak depreme karşı koyma şansımız var mı? .Yok.. Gazeteler yazıyor. 1999 depreminden sonra toplanma alanı olarak belirlenen 493 alan bugün 77'ye düşmüş durumda… İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mazereti hazır: Efendim, imar planlarında deprem toplanma sahalarının belirtilmesi gerekiyormuş. Ancak böyle bir mevzuat yokmuş. Beyler böyle söylüyor.

Deprem ve doğal afet alanlarına gökdelenler dikiliyor, AVM'ler yapılıyor, olası felâket hiç düşünülmüyor! Toplanma alanlarının yok edilmesi daha büyük tehlike oluşturuyor.

Pekiii.  Baba denen Devlet nerede?. İşte o yok.. İki arada bir dere de günü unutturmaya çalışıyor..

 

ozcanvural33@hotmail.com

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..