Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Depremin Belli Bir Zamanı Yok Ama Genellikle Yaz Aylarında ve Geceleyin Meydana Geldiği Sanılıyor

Depremin Belli Bir Zamanı Yok Ama Genellikle Yaz Aylarında ve Geceleyin Meydana Geldiği Sanılıyor
 

Umuyorum deprem konusuyla uğraşanlar bu yerleşik algıyı biliyorlardır zira insanların davranışları da bu yönde olacaktır.

Bu konuda yazılanlar depremin her zaman, üstelik gece ya da gündüz meydana gelebileceğini söylüyor.

Lakin anlaşılmaz bir şekilde insanlarda depremin genellikle yaz aylarında ve geceleyin meydana geldiği şeklinde bir algı oluşmuş.

Bu algının düzeltilmesi lazım çünkü insanlar buna göre davranırlar. Kışın/gündüz; deprem olmaz derler mesela.

Ya gerçekten sanki biraz da böyle bir durum var gibi. Depremde zaten enkaz altında(karanlıkta) kalma durumu var, belki bu yüzden gece. Peki kışın niye olmayacağı sanılıyor? Aklıma bir şey gelmiyor ama sıcakla deprem arasında ilgi kuruluyor olmalı.

Bir de depremin geceleyin meydana gelmesinden korkuluyor çünkü Allah göstermesin uykuda yakalanma var. Belki biraz da bundan geceye vurgu yapılıyor. Gündüz olsa da herkes dışarıda olur. Habersiz yakalanmaz. Kurtarma çalışmaları kolay olur.

Yazın olur denilmesi de mi acaba bundan? Hani kış kıyamette nerede kalırız. Deprem bizim istediğimiz zaman mı olacak sanki zaten olacaksa ve elimizden bir şey gelmeyecekse diye gönlümüzden geçeni algılamış olabiliriz: İnşallah hiç olmaz! Ama hani olacaksa da bari yazın olsun, gündüz olsun ve bir de olabilirse yıkıcı olmasın!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..