Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Depremler ve Japonya

Depremler ve Japonya
 

YOMİURİ gazetesinden alınmıstır .


Geçenlerde gazetede Japonya da deprem haberini okuyunca şaşırmıştım . Hatta arkadaşlarım iyi olup olmadığını sorunca haberleri dinlemiştim . Çünkü burada alt yazı ile verilmişti önce. Deprem nufusun yogun olmadığı bölgede olunca can kaybı az olacak gibi idi. Ancak yolların adeta yırtılırcasına bozulması ulaşımı engellemiş üstüne üstlük yağmurla yumuşayan toprağın kayması can kaybının artmasına neden olmuş.

Bugünkü haberlere göre ölenlerin sayısı 9 ve 13 kişi kayan toprak altında kayıp ve 257 kişi yaralı.

Buranın dağları yemyeşildir ve görüntüleri insanı dinlendirir . Ama yağmur döneminin yağmuru ve tayfunların getirdiği yağmur sonucu oluşan toprak kaymasını durdurmak olanaksız onca ağaca ormana rağmen . Doğa alır canları. Yaşadıkları yerde gönüllü turızm elçisi olarak çalışan karıkoca kaldıkları kaplica otelinin toprak altında kalması sonucu yitirmişler canlarını.

Arabaları ile yolculuk ederken kayan toprak altında kalanların bır kısmının cansız vücutları çıkarılmış toprak altından ama hala bulunamayanlar var .

Kaplıca otelinin enkazı altında da hala bulunamayan kaç can var acaba ?

Kurtarma çalışmalarına katılanların can güvenliği sürekli vuran atrçılar ve toprak kaymasının devam etmesi nedeniyle tehlikede . Televizyonda seyrederken ben korkuyorum . İşleri zor hem de çok zor ...

Türkiye ve Japonya deprem konusunda benzer kaderi paylaşıyor . Gerekli önlemleri aldıktan sonra can kaybının en az olmasını dilemekten başka yol yok gibi degil mi ?

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..