Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Depremzedeleri ev ortamlarına almak lazım

Depremzedeleri ev ortamlarına almak lazım
 

Van'da hava durumu kötüleşmeye başlamış.

İnsanları deprem öldürmedi ama belki soğuk hava çok kalıcı hasarlar bırakacak.

Devlet buna neden bir an önce önlem almaz ki?

İnsanları oralarda tutmak yerine pekala başka illere sevk ederek otellerde, misafirhanelerde, tatil köylerinde, ev ortamlarında kışı atlatmalarını sağlayabilir.

Bu süre zarfında da hem enkaz kaldırma çalışmaları organize bir şekilde yürür hem de kalıcı konutlar veya prefabrik evler yapılabilir. Ayrıca deprem için toplanan paralardan ekonomi de istifade eder.

Bu kış şartlarında altyapısı olmayan derme çatma, hemencecik kurulan çadırlarda insanların çoluk çocuk bırakılması hem o insanlara yazık hem de orada çalışmalara katılan ekiplere yazık. Çünkü kar ve yağmur yağışı sırasında su basması nedeniyle çadırlarda kalma imkanı yok. Psikolojisi bozulan insanları bir de soğukla cebelleştirmemek lazım.

Mustafa Sarıgül depremden hemen sonra bölgeye giderek 1000 aileyi Şişli'de ev sıcaklığında misafir edeceğiz diye açıklama yapmıştı. Bence de yapılması gereken budur. Bu insanları sağlıklı bir ortama almak gerekiyor.

Artık bu devirde insanlara sefaleti yaşatmamak lazım.

Deprem için bugün yapılan açıklama şu şekilde ;

“Şu ana kadar Van ili Merkez ilçesi, köyleri ve Erciş ilçesi Merkez mahallelerinde 7.069 bina incelenmiş olup; 3.713 hasarlı-oturulamaz bina (5.250 hane), 2.209 hasarlı-oturulabilir bina (4.446 hane)”

Bu açıklamaya göre depremden etikelen yaklaşık 10 000 hane var. Yani Mustafa Sarıgül’ün dediği gibi bu insanlar sıcak ev ortamlarına alınırsa çok kolay bir şekilde bu sıkıntılar ortadan kalkar.

Bence iyi bir şekilde organize olarak bu sağlanabilir. Bunun bir uygulaması geçmişte Bulgaristan’dan gelen muhacir vatandaşlarımız için uygulanmıştı ve hiç de problem olmamıştı.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..