Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Depresif arkadaşlarım

Depresif arkadaşlarım
 

Dün arkadaşlarımla Marni for H&M partisinden çıktıktan sonra İstinye Park’ta oturduk birşeyler içiyoruz. Laf lafı açtı ve 3 kız arkadaşım da psikiyatr dedikosuna girişti. Her biri psikiyatra gidiyor anlayacağınız. Bir an kendime sordum biz ne zaman böyle olduk diye? Ben hayatımda psikolog / psikiyatr ziyareti yapmamış biri olarak hepsinin hayatını az çok bilmeme rağmen bu mutsuzluğun sebebini irdeledim.

Öncelikle belli bir şey var ki kadınlar erkeklere oranla daha çok psikiyatrik destek alıyor. Genel geçer durum kadınların daha duygusal olduğu için ve de psikiyatra gitmeye utanmadığı için oransal olarak daha çok gittikleri gerçeği yönünde. Sorun ise hep aynı: Erkekler. Evet bu kızların hiçbiri parasızlık, kariyer, fiziksel sorunlar vb. dertlerden muzdarip değil. Hepsi suratına bakılacak, çalışan, sektör geneline göre iyi paralar kazanan kızlar. Tatminsiz oldukları tek nokta erkekler.

Profil 1: Geçen sene sevgilisi ile evlenme arefesinde sevgilisinin bir Rus kıza ev tuttuğunu ve 1 senedir aşk yaşadığını öğrendi, travmayı atlatmaya çalışıyor. Ciddi doktor desteği ve ilaçlar aldı.

Profil 2: Hayatıma neden hiç erkek girmiyor sorunsalıyla boğuşmakta. Çok fazla gezip tozan ancak hep aynı kısıtlı kısırdöngü çevresinden dolayı istediği erkeği bulamayan bir profil. Doktor depresyon teşhisi koydu ve ilaca başladı.

Profil 3: Evlendi, çocuk yaptı aynı zamanda kariyer de yapıyor. Baba işi dolayısıyla hep dışarda, çocuğu okula gitmek istemiyor, anne+çocuk depresyona girmiş. Hayatın yükünü kaldıramamaktan şikayetçi.

Aslında tüm kız arkdaşlarımda durum aynı, söylem hep aynı: “Piyasada erkek yok, olanlar da evli”

Erkeklere baktığımda ise genel olarak depresif belirtiler görmüyorum ama aynı tatminsizlik duygusu onlarda da var. Onlar da önüne gelen kızla yatmaktan sıkılmış, monotonlaşmış, hayatlarımız renksiz diyen türlerden. Herhangi bir kızı elde etmek ve peşinden koşmak gibi hedef koymuyorlar kendilerine çünkü azıcık ilgi göstermeleri kızları eritmeye yetiyor.

Özetle kızlar duygu arsızı, erkekler seks arsızı. Tablo budur.

 

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..