Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Depresyon - 2

Depresyon - 2
 

Artık direksiyonun başına geçebilirsiniz. Ne o çekiniyor musunuz? Tamam peki size bir alternatif daha. Yanınıza birini almaya ne dersiniz? Hemen aklınıza bir sevgili gelmesin canım. Mesela kızınız olabilir, arkadaşınız, Ya da erkek çocuğunuz. Yok mu? Hadi binin binin, yoldan birini alırsınıız. Sizi dinleyecek mutlaka birini bulursunuz. Pek konuşmasını sevmez misiniz? Aman allahım siz tam bir faciasınız. Tamam tamam arabaya aldığınız kişi konuşur siz dinlersiniz. Tamam anlaştık mı? Harikasınız...

Şimdi yepyeni bir yolculuğa başlıyoruz. Artık geriye bakmanın bir anlamı yok. Hem biliyorsunuz araba kullanırken arkaya bakmak tehlikelidir. Ara sıra dikiz aynasına bakmak işe yarayabilir. Bütün karamsarlıkları arkanızda bıraktığınızı düşünerek mutlu bile olabilirsiniz. Arabamızın benzini var. Ya sizin? Gülmeyin, insanların da benzine ya da her hangi bir yakıta ihtiyaçları vardır. Nasılmı? Farkında olmadan gün başlarken yakıtımızı doldururuz. Süper benzin, kurşunsuz, ya da mazot doldururuz. Eğer evden çıkarken "oooh harika bir gün, dışarısı mis gibi toprak kokuyor, kendimi çok şanslı hissediyorum " tarzında çıkarsanız, kurşunsuz benzin almış olursunuz. Ya da içinizde o günle ilgili bir umut taşıyarak çıkıyorsanız, süper benzin aldınız demektir. Ama evden eşinizle tartışıp, kapıda kapıcıya çatıp, ardından da trafikteki adama el kol hareketleriyle başladınızsa, katıksız bir mazot doldurdunuz demektir.

Yani şunu demek istiyorum. Güne nasıl bir psikoloji ile başlarsanız, gün boyunca sizinle aynı ruha sahip insanlarla karşılaşma şansınız yüksektir. Diyelim mazot doldurdunuz. Karşınıza çoğunlukla evden çıkarken mazot yükleyip, etrafa kötü enerji saçan insanlarla karşılaşırsınız. Hani derler ya "Bu günde herşey üst üste geldi " diye . Ama diyelim ki kurşunsuz benzin aldınız ve yola çıktınız. Trafikte bir arabaya yol verdiniz. Göreceksiniz ki size o gün yol veren, selam veren hatta yüzünüze gülen insanlarla karşılaşacaksınız. Belki o gün trafiğin bile nasıl aktığını hissetmeyeceksiniz. Bunun adına pozitif enerji diyebiliriz.

Enerjimiz olumlu ise direksiyonda hiç yalnız kalmayız. Paylaşmak ve karşımızdaki insanlara yardım hissi , bizim kendi negatif enerjimizi de yok eder. Ne kadar kötü ve bunalımda olursak olalım, sokağa çıktığımızda mutlaka bizden yardım alabilecek birilerini bulabiliriz. Ne kadar verirsek o kadar alabiliriz. Fazla bir şeyim yok diye de üzülmemek lazım. Ne demişler "ne kadar çok şeyin varsa o kadar az şeyin vardır" Fazla mal mülk insanın özgürlüğünü eksiltir. Başkalarına muhtaç olmayacak kadar aş, özgürlüğümüzü kurtaracak kadar iş diyebiliriz. Hadi şimdi direksiyonu sağa kır ve birilerini al arabaya. Bu hayat yalnız çekilmez.

METİN ÖZKAYA_ MEDYUM

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..