Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Depresyondayım

Depresyondayım
 

Neden sıcak havalarda istekli, neşeli, olumlu, empatik ve daha hayal edeceğimiz bir sürü sıfatlara sahip oluyoruz da havanın rengi bozukken ruh halimiz birden darma duman oluyor? Bunu gibi insanların çoğu güzel bir resim karşısında pozitifken, soluk bir resim karşısında da negetif bir duygu durumu sergilemektedir.

Alışılagelmiş bir şekilde hayatımızı ya çok renkli, hareketli ya da donuk ve hatta siyah- beyaz olarak tasvirleriz. Depresyona sürüklenmemizin ve aslında hayatın çok zor olduğu düşüncesine kapılmamızın en pratik yoludur bu. Haklısınız deneyimlerimizdir bize bunları hissettiren. Ancak kendi yaşamlarımızın koçu olabilsek ve her yaşadığımızdan bir farkındalık kazansak, olaylara bakış açımızı gözlemleyebilsek mutlu son' a ulaşmamız kaçınılmaz olurdu.

Sevgili danışanlarımdan gelen ihtiyaca göre daha çok ilişki koçluğu seanslarımızda en sık kendimizi bitmiş hissettiğimiz anlardan biri tahmin edersiniz ki boşanmış olmaktır. Peki ne oluyorda can ata ata istediğimiz ilişkiyi sonlandırma noktasındayken, geçmişle hesaplaşmamız niye? Kimimiz boşanmadan bir hafta sonra aslında çok güzel anılarımız vardı diye hayıflanırken kimimiz de ohhh be haytın tüm yükü omuzlarımdaymış, bunca yıl kendime haksızlık etmişim, herşey yalanmış deriz.

Tüm bunların altında yatan güvensizlik duygusu değil midir? Hatta kendini bir yere ait hissetmeme ya da kendini değersiz hissetme. Kim bilir belki de mutluluğu hak etmiyorsun güdüsü. Aslında daha da ileriye gidersek aile geçmişimiz de çok etkili.

Bu anlattıklarımı bir düşünsenize. Neye benziyor? Ne görüyorsunuz? Bir adım geriye çekilseniz karşınızdakine ne söylemek isterdiniz? Hafif hafif gülümsediğinizi hisseder gibiyim. Bunu deneyin lütfen. Hem de hayatınızdaki herhangi bir alanda bu zevkli oyunu oynayın. Ve sonra devam edin. Ancak bu kez iki adım geriye çekin kendinizi. Evet şimdi ne görüyorsunuz? Oradakiler ne söylüyor? Sizin o noktadaki sizdeki ben'e tavsiyeniz ne yönde olurdu? Bunun için neye ihtiyacınız var?

Peki bu kadar depresif bir haldeyken oyun oynamak istemeyebilirsiniz. Hayat seçtiklerimizdir demiştim daha önceki yazılarımda. Bu ve bunun gibi olayların daha spesifik sonuçlarını elde etmek istersek şimdiki an' da kimiz? Bu bize ne sağlıyor? Geçmişte bu olayı yaşarken kimdik ve ne sağlıyordu? İşte evreka diyeceğimiz an. Gelecekte bu olay hiç yokken, aklımızın ucundan dahi geçmezken biz kim olacağız? Neye ihtiyacımız olacak? Ne kadar basit değil mi? Hayat kurallı oyunlar birimi değildir ki. Hayat hatalarımızla profesyonelleşmektir. Kimin daha iyi, kimin daha güzel, kimin daha becerikli olduğunun  ne önemi var ki. Kendimizi soktuğumuz durumların farkında olmalıyız. Unutmayın ki depresyon bir kaçış durumu değildir. Depresyon yaşayan insanların yaşamayan insanlara oranla daha fazla mutlu anıları ve anları vardır.

Mutlu anlarınıza odaklanmanız ve yaşamanız dileğimle.

                                                                                                  Sevgiyle kalın.

                                                                                                  Profesyonel Koç ve NLP Uzmanı.

                                                                                                  Şelale Bilgiç Uruk.

 
Toplam blog
: 40
: 250
Kayıt tarihi
: 29.05.13
 
 

15.04.1981 Ankara doğumluyum. Akademik hayatım bittikten sonra kendimi mutlu hissettiğim ve görme..