Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Depresyonlarım,panik ataklarım, streslerim, aşklarım var

Depresyonlarım,panik ataklarım, streslerim, aşklarım var
 

Hafta başında denizin aşırı dalgalı olması nedeniyle, aile dostlarımız ile birlikte Akyarlar sahiline gittik. Sonbahar güneşi ile birlikte rüzgarın hafifçe yüzümüzü okşayarak esip geçmesi, denizin ise adeta “Haydi, gelin sahilde oturmayın” dercesine bizi yüzmeye davet etmesi, içimi huzur ve mutluluk karışımı bir duyguyla doldurdu.

Böylesine güzel bir duygu seline kendimi tamamen kaptırmak üzereydim ki;tatlı dilli,güler yüzlü, pazarlamacı ruhuna sahip esmer güzeli genç bir bohçacı kadın “Örtüler 1 YTL” diyerek yanımıza geldi. Günümüzde 1 YTL’ye herhangi bir şey satın alamamanın verdiği şaşkınlıktan dolayı olsa gerek ilgimizi çekmeyi başardı.

Merakımızı giderebilmek amacıyla bohçacı kadın’a sattığı örtülere yakından bakmayı istediğimizi belirttik. Genç kadın, elinde bulunan örtüleri göstererek “Bu örtüler 1 YTL” şeklinde cevap verdi. Bize göstermiş olduğu peçete idi. Annem biraz da sitemli bir ses tonuyla “Ama bunlar örtü değil, peçete” dedi. Bohçacı kadın ise annemi “Aaa, bu zamanda 1 YTL’ye ancak bunlar satılıyor aşkım” diye cevapladı. Verdiği bu cevabın hemen ardından sözlerine “Depresyon örtülerim var. Bir de onlara bak aşkım” diye devam etti ve çantasının içinde bulunan el emeği,göz nuru ile işlenmiş depresyon örtülerinden bir tanesini çıkartıp gösterdi. Fiyatını sorduğumuzda ise 175 YTL olduğunu belirtti.

Depresyon örtüsünü gösterdikten hemen sonra, yine çantasının içinde bulunan değişik renk ve desenlerle işlenmiş başka bir örtü çıkartıp “Bak bu da panik atak örtüsü “diye ekledi. Aynı şekilde panik atak örtüsünün fiyatını kendisine sorduğumuzda ise 125 YTL olduğunu söyledi.

Bir yandan el emeği, göz nuru ile işlenmiş örtülerinin tanıtımını yaparken diğer yandan da anneme “Boncuk gözlüm,aşkım” gibi sözler söylemeyi,daha sonra ise benim onayımı almak istercesine “Dii mi kız” diye sormayı ihmal etmiyordu.

Panik atak örtüsünü de gösterdikten sonra bir başka örtü çıkartarak “Bu da stres örtüsü telefon masasının üstüne yayarsın” dedi.

En son olarak da “Aşkınla birlikte karşılıklı yemek yerken içinizin açılması için yemek masasına yayabileceğin bir aşk örtüsü de verebilirim sana “dedi ve renkli ipliklerle işlenmiş bir aşk örtüsünü çıkartıp gösterdi.

Tatlı dilli, güler yüzlü , esmer güzeli genç bohçacı kadın onca dil dökmesi ve yapılan karşılıklı pazarlık sonucunda bize bir aşk örtüsü satmayı başardı. Satış yapmış olmanın verdiği mutluluk ve gururla örtü satmak üzere sahilde bulunan diğer bayanlara doğru yöneldi.

Eskiden turistik yerlerde satılan örtülere, eşyalara “Elti Elti’ye Küstü”,”Türkan Şoray Kirpiği”, "Zeki Müren Göbeği” gibi espirili isimler konulmakta iken bugün halkımızın büyük bir çoğunluğu ruhsal açıdan gizli ya da açık depresyon içinde ve demoralize olmuş durumda.


İşte ruh sağlığımızın, ne durumda olduğunu çok açık olarak belirten birkaç örnek;

*<ı>Köpek Kavgası Cinayetle Bitti (28 Eylül 2007 - Sözcü Gazetesi)

<ı>

<ı>*Özürlü Kıza 10 günde 6 Kişi Tecavüz Etti ( 28 Eylül 2007 - Sözcü Gazetesi)

<ı>

<ı>*Bebeği Torbaya Koyup Tekmeleyerek Öldürdüler. (27 Eylül 2007 - Hürriyet Gazetesi)

<ı>

<ı>*Park Yüzünden 5 Kişiyi Vurdu (27 Eylül 2007- Hürriyet Gazetesi)

<ı>

<ı>*Taksi Hasılatı Yüzünden Bir Oğlunu Öldürdü İkisini Yaraladı (27 Eylül 2007- Hürriyet Gazetesi)

<ı>

<ı>*Çok Gezen Kızını Boğdu (26 Eylül 2007 – Hürriyet Gazetesi)

Böyle bir ruh durumu içinde olan kişiler için hazırlanan eşyalara ya da örtülere de depresyon, panik atak, stres vb isimler konularak satılması çok doğal olsa gerek.

Akyarlar sahilinde bohçacı kadınların emek harcayarak yaptıkları ve sattıkları örtüler için koydukları yeni isimler şimdilik böyle,

Bu arada anladığım ve gördüğüm kadarıyla en az ilgi de Aşk Örtüleri'ne gösteriliyor


(www.fotokritik.com)

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..