Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Derbi, ortamı gerdi...

Derbi, ortamı gerdi...
 

Galatasaray ile Fenerbahçe bu pazar karşı karşıya gelecekler...

Galatasaray, Benfica galibiyetiyle, Fenerbahçe'de Arsenal beraberliğiyle döndüler ülkemize.

Her iki takımında morali yerinde...

Galatasaray, Benfica karşısında tam bir Avrupa takımı gibi oynadı, daha farklı kazanabileceği maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Galatasaray, takımında taşlar yerine oturmuş. Özellikle orta sahası çok başarılı durumda. Sabri, Emre, Lincoln, Arda, Hakan Balta ve Ayhan'ın formları üst düzeyde.Baros ve Kewel'de iyi yolda. Ümit Karan da eski günlerine dönüyor gibi...

Fenerbahçe'nin ise orta saha problemi devam ediyor. Hatlar arası bağlantı kopuk gibi gözüküyor. Arsenal karşısında iyi defans yaptı, orta saha, defansa iyi katkıda bulundu, biraz da şansının yardımıyla ve Volkan'ın gününde olmasıyla bir puanı kaptı.

Fenerbahçe'de, Volkan çok iyi bir maç çıkardı. Edu, Lugano,Gökhan, Kâzım iyiydi. Semih de defansa katkıda bulundu. İleri uçta çoğalamadılar. R.Carlos, top kaptırdı ve yanlış paslar attı.

İki takımı bir terazide tartacak olursak:

Her iki kalecinin de form düzeyi iyi...

Fenerbahçe'nin defansında bir toparlanma var. Lugano, Edu, savunmanın göbeğinde, R. Carlos ve Gökhan kanatlardan savunacaklar Fener'i. Gökhan ve R. Carlos'un başarılı oyunları neticeyi etkiler.

Galatasaray'ın defansı iyi durumda. Savunmanın göbeğinde Emre ve Servet, kanatlarda ise Sabri ve Hakan Balta başarılı maçlar çıkarıyorlar. Gol yollarında da bu defans oyuncularının katkısı çok fazla...

Fenerbahçe'nin en zayıf bölgesi orta sahası gibi olarak gözüküyor. Pres yapacak, ileri geri çalışabilecek oyuncusu yok. Alex'in oynayıp oynamayacağı belli değil. Emre Belezoğlu'nun ise ne yapacağı pek bilinmiyor.

Galatasaray ise pres yapan, rakibi yıldıran, top kapan, devamlı golü düşünen bir oyun anlayışına sahip. Üç gol yese bile dört gol atmayı düşünen bir takım.

Bu karşılaşmada , bu kıyaslamalara göre, galibiyete yakın taraf Galatasaray gibi gözüküyor. Galatasaray, Fener'e yenilmez. Galatasaray için en kötü sonuç beraberliktir diye düşünüyorum.

Bol gollü, seyir zevki ve heyecanı bol bir maç izlemek umuduyla...

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..