Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Derbi bitti, derdi bitmedi

Derbi bitti, derdi bitmedi
 

Derbi bitti, derdi bitmedi. Bir hafta önceden başlamıştı tantanası. Bu maç, medyada bir hafta oynandı. Maç bitti. Aradan iki gün geçti. Hala oynanıyor. Dünyanın en uzun derbisi bu.

Her zaman söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğim. Medyada, futbol yorumcusu yok. Bir tane bile yok. Buna son zamanların beğenileni, Rıdvan Dilmen de dahil. İsterseniz beğenilenden başlayalım. Dilmen, saman üstünde, tarafsız davranmaya çalışıyor. Oysa, saman altında o, hep Fenerbahçeli. Rıdvan Dilmen, Futbolumuzun, çok bilmişi durumunda. O, her şeyi biliyor. Sahadaki 22 futbolcuyu, yedekleri, teknik adamları, hakemleri, sistemi, olanları ve olacakları, her şeyi yorumluyor. Tüm bunları, maçları TV den izleyip yorumluyor. Pes doğrusu. Olur da bu kadar şeytanlık ta olmaz.

Maç bitti, iki gün geçti, medyada hala derbi muhabbeti yapılıyor. İşte bazı başlıklar: GS taraftarı olan, şarkıcı ve besteci, Kayahan, Mor menekşe yi bestelediğine pişman olmuş. Üzülme be Kayahan. Sen nerden bilecektin, yıllar sonra cim cimelerin mor forma giyeceklerini. Kimin aklına gelirdi ki? Rüyanda görsen, Kabus gördüm der, yataktan fırlardın. İyi ki, derbi maça mor forma ile çıkmadılar. Mosmor olacaklardı. Allah korumuş.

GS da tam 4 tane Alex varmış. Karışıklık bu yüzdenmiş. Hollandalı işi bilmiyor. 4 Alex ile maça çıkılır mı? Daha dün, Barça nın drektörü bizde. Bizi kimse durduramaz diye, havalardaydınız. Fenerin bir Alex i var. O da cim cimelere yetti.

Maç bitmiş. Cim bom 3-1 yenik. Elano ile, R.Carlos forma değiştiriyorlar. İşte başlık: Elanonun umurunda mı? Beyler, bu bir spor. Savaş değil ki. Saha dışında, onlar zaten arkadaşlar. Bundan doğal ne olabilir ki? Yumruklaşsalar, mutlu mu olacaktınız.

İşi gücü bırakmış, derbiyi bir de psikolglara inceletmişler. İşte sonuç. GS maça 1-O yenik başlıyormuş. GS amatör bir takım mı. Fenerle oynamak, peşin yenilgiyi kabul etmek mi oluyor. Derbi maçın sonucunu pisikolog lara inceletenler, kendileri hiç pisikoloğa gitmişler mi?

Maçta bir ara, Keita ile Carlos sumo güreşi yapmaya kalktılar. Keitanın yumruğu boşa gitse de, carlos numarasını yaptı, kendini iki seksen yere bıraktı. Hakem 10o a kadar saydı ve sağlık ekibini çağırdı. Fenerin doktoru. Önce buz tedavisi yaptı, göstermelik. Ardından, Carlosun yanağına sıcak bir öpücük kondurdu. Öpücükten sonra, Carlos ayağa kalktı. Belçıka basınında, bu sahne alay konusu. Türk doktorlar, öpücük tedavisi uyguluyor, diyorlarmış. Bakarsınız bundan sonra Üfürükçü de çağırırlar. İşler iyi gitmeyince, devre arasında, kurşun da döktürürler. Futbolda maneviyat çok önemlidir. Elemtere fiş, kem gözlere şiş.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..