Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Derbi Fatihi Galatasaray

Derbi Fatihi Galatasaray
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Galatasaray derbi kazanmaya devam ediyor. Sarı- kırmızılılar Beşiktaş’ı da 2-1 yenmeyi başardı. Üstelik Galatasaray yaklaşık 65 dakika on kişi oynadı.

İki takımın da yeni transferleri on sekizdeydi. Fakat karşılaşma öncesi gelen Drogba haberi Galatasaraylıları yeniden heyecanlandırdı.

İlk on birler açıklandığında Burak Yılmaz’ın olmadığı görüldü. Fatih Terim forvette Elmander- Umut Bulut ikilisine şans vermişti. Bence Fatih Terim doğru bir tercih yapmıştı. Çünkü Umut, Burak Yılmaz’a göre daha iyi mücadele eden bir futbolcu. Elmander de bu açıdan iyi bir futbolcu. Yani Fatih Terim sahaya mücadeleci bir takım çıkarmıştı.

Buna karşın Samet Aybaba, Almeida’nın sakatlığından bayağı etkilenmişti. Aybaba, Almeida’nın sakatlığından dolayı üç futbolcunun yerini değiştirmişti. Sağ bekte Mehmet Akgün görev alırken Hilbert sağ açığa geçmişti. Kanatta oynayan Holosko ise bu maçta forvetteydi. Maç eksiği olan Fernandes ilk on birdeyken daha formda gözüken Oğuzhan yedekti.

Elbette bu düzen Beşiktaş açısından başarılı olmadı. Sağ kanat aksadı, Holosko forvette top tutamadı ve etkili olamadı. Fernandes de eski günlerinden uzaktı. Kanımca Samet Aybaba takımın iskeletinde bu kadar değişikliğe gitmemeliydi. Hilbert sağ bek başlamalıydı. Forvette etkisiz kalan Holosko kanada çekilmeli, forvette başka bir isim düşünülmeliydi.  Holosko’yu forvette başlatmasına bir şey diyemem. Çoğu insan aynı şeyi yapardı. Fakat verimli olmadığını gördükten sonra maç içinde değişiklik yapmalıydı. Forvette düşünülecek isim Dentinho bile olabilirdi.

Maç golle başladı. İlk yarının en iyilerinden Emre takımını 3.dakikada 1-0 öne geçirdi. Gerçekten de Emre sahada basmadık yer bırakmadı.

Maça Galatasaray baskılı ve golle başladı. Beşiktaş kadrosu Galatasaray karşısında çok etkisiz kaldı.

İkili mücadelelerin çok yoğun yaşandığı müsabakada 20.dakikadan itibaren konuk Beşiktaş oyunda dengeyi sağladı. Nitekim Hilbert 25.dakikada mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Beşiktaş bu pozisyondan başka tehlike de yaratamadı.

Defans hataları iki takım için de eskiden beri gelen bir hastalık. Galatasaray’ın 45.dakikada Rieara ile bulduğu golde de İbrahim Toraman ciddi anlamda hatalıydı. Bununla birlikte Riera’nın durduğu yer, topa hareketlenmesi güzeldi. Gol atması kendisine olan güvenini daha da arttıracaktır. Geçen sene tartışılan Riera bu sezon takımın en beğenilen isimlerinden biri oldu. Bunun için Riera’ya, ama bir o kadar da onu sol bekte oynatıp kazanan Fatih Terim’e teşekkür ermek gerekiyor.

Beşiktaş ikinci yarıya Mehmet Akgün- Oğuzhan değişikliği ve golle başladı. Sivok’un golü siyah- beyazlıları umutlandırdı.

Aslında ikinci yarı işler Beşiktaş’ın lehine gelişti. Melo 61.dakikada kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı. Beşiktaş böylece çok büyük bir avantaj yakaladı.

Burada yeri gelmişken Melo’ya değinmek istiyorum. Görüntüleri defalarca izledim ve Melo’nun ağzından çıkan bir tükürük görmedim. Fakat dudak hareketleri tükürüyor görüntüsü verdi. Belki niyetlendi son anda vaz geçti, belki tükürüyor gibi rakibinin yüzüne üfledi, belki de görünmeyecek şekilde hafif birkaç damlacık savurdu. Ne olursa olsun böyle yanlış anlaşılabilecek hareketlerde bulunmaması gerekiyor. Maalesef Galatasaray kritik maçlarda bir de Melo ile uğraşmak zorunda kalıyor. Melo hemen gaza geliyor ve kendini kaybediyor. Bu maçtaki kırmızı kart büyük ihtimalle onun Türkiye macerasının bu sezon sonunda bitmesine neden olabilir.

Beşiktaş, Galatasaray’ın on kişi kalmasından yararlanamadı. Beşiktaş kalan 35 dakikada hiç pozisyon bulamazken Galatasaray iki net pozisyon buldu.

Fatih Terim kırmızı karttan sonra Elmander- Hakan Balta değişikliğini yaparak doğru bir hamle yaptı. Fatih Terim böylece orta sahayı kalabalıklaştırdı. Belki forvetsiz kaldı ama kalabalık orta alan içinde Beşiktaş kayboldu. Üstelik gol pozisyonları da Galatasaray’dan geldi.

Bu yarıda özellikle Hamit çok iyiydi. Fakat kaleye iyi vuramadığı gözlemlendi. Sneijder ve Dentinho ise hazır gözükmediler.

Sonuçta Galatasaray hak ettiği bir galibiyet aldı. Sarı- kırmızılılar maçta baştan sona üstündüler. On kişi kaldıkları bölümde bile Beşiktaş’tan daha iyi mücadele ettiler.

Elbette bu galibiyette Fatih Terim’in çok büyük bir rolü oldu. Fatih Terim hem sahaya çıkardığı takımla hem de oyun içinde yaptığı değişikliklerle sonuç üzerinde etkili oldu. Buna karşın Samet Aybaba iyi bir sınav veremedi.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..