Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '13

 
Kategori
Futbol
 

Derbi maçında Fenerbahçe Galatasaray’dan hangisi kazanabilir?

Derbi maçında Fenerbahçe Galatasaray’dan hangisi kazanabilir?
 

akşam.com.tr


 Yarın , (10.11.2013) Pazar günü, Kadıköy’de ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray bir kez daha Derbi karşılaşmasında hesaplaşacaklar.

-İlk Maç: Fenerbahçe : 0 -  Galatasaray:2 (1909) 

Fenerbahçe maçlarında yıllardır süren rekabet 17 ocak 1909 yılında pazar günü Papazın çayırında bir dostluk maçıyla başlamıştı. Oynanan ilk 7 maçta Galatasaray sevinen taraf olurken Fenerbahçe rakibine gol atamadı.

-En son maç: Galatasaray:1 -  Fenerbahçe: 0  (11 Ağustos 2013) Galatasaray kazandı.

- En farklı skor: Fenerbahçe 0-7 Galatasaray

-2012 -2013 Sezonunda son sonuçlar:
Galatasaray - Fenerbahçe: 2 - 1
Fenerbahçe - Galatasaray: 2 - 1 
Galatasaray - Fenerbahçe: 1 - 0 (Super kupa) (manuelmedya.blogspot.com)

Bu maç için ne söylenebilir?

Kendi sahasında oynayacağı için Fenerbahçe avantajlı gibi görünüyor.  Ama Galatasaray’ın rakip sahalarda her zaman için daha iyi sonuçlar alabileceği bilindiğinden; Galatasaray’ın deplasmanda oynaması çok da dezavantaj sayılmamalıdır.

Belki bu karşılaşma da, daha çok takımların moral durumları rol oynayacaktır. Lig Puan cetvelinde Fenerbahçe’nin Lig Lideri olarak gözükmesi bir avantaj olabilir. Diğer yandan , Fenerbahçe çok büyük bir Seçim Evresinden başarıyla çıkmış ve  ve Başkan olarak  Aziz Yıldırım yeniden seçildi. Fakat tam bu sırada , hiç beklenilmedik bir haber duyuldu; Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’a anjiyo yapıldığı ve gerekli görülerek, Memorial Hastanesi’nde  stent takıldığı haberi gazetelerin spor sayfalarında yer aldı.

Şimdi bu durumda Ersun Yanal , Pazar günkü maçta takımının başında yer alabilecek midir? Bu biraz kuşkulu gözüküyor. O durumda onun yerini kim alacaktır?

Galatasaray’ın  son maçları:

Akhisar Bld. 2-1 Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 7. Hafta .06.10.2013
Galatasaray 2-1 KDÇ Karabük,Spor Toto Süper Lig 8. Hafta.20.10.2013
Kayserispor 2-4 Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 9. Hafta .27.10.2013
Galatasaray 2-1 T. Konyaspor, Spor Toto Süper Lig 10. Hafta.01.11.2013  

Çizelgeden görüldüğü gibi Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son üç maçı da kazanmıştır. Bu durum Galatasaray lehine bir durumu işaret etmektedir. Gerçi, Kopenhag maçından yenilgiyle gelmiştir ama yurtiçi karşılaşmalarda oldukça başarılı gözükmektedir.

Bu durum Galatasaray lehine bir durum estirir mi?

Bilindiği gibi Galatasaray Fenerbahçe arasındaki Derbi maçlar önceden kolay kolay kestirilemez. Bu maçtan her iki takım da galip çıkabilir.

Önemli olan Galatasaray’ın yeni teknik Direktörü bu maca için takımını nasıl hazırlayacaktır; nasıl motive edecektir; nasıl bir takım dizilişi ortaya koyacaktır. Özellikle bu konuda Roberto Mancini  çok tereddütler ortaya koymaktadır. Takımın özellikle, savunmasında aksaklıklar vardır. Savunma oturmamış durumdadır. Bu bakımdan dikkatli olması gerekir.

Fenerbahçe’nin durumu ise biraz Allah'a kalmıştır; çünkü Teknik Direktör Ersun Yanal takımının başında sahaya çıkabilseydi mesele yoktu ama bu durumda, vaziyet biraz rizikoludur.

Galatsaray takımında Muslera’nın olmaması; Wesley Sneijder’in oynamasının güç olması, bu takım için önemli dezavantajlardır.  Eğer bu iki oyunca takımda yerlerini alabilirlerse takım için önemli bir güdüleme kaynağı olur.

Pazar günkü karşılaşma için her iki takıma da başarılar dileriz. İyi olan kazansın. Ondan da ötesi, efendice, centilmence bir karşılaşma olsun. Bundan herkes kazanır, en çok da Fenerbahçe!

 

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..