Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Derbi nasıl sonuçlanır?

Derbi nasıl sonuçlanır?
 

ALINTI.


GALATASARAY- FENERBAHÇE DERBİSİ..

Yılın derbisi geldi. A.S.Yende oynanacak karşılaşma herkesi ilgilendiriyor. Bursaspor ve BJK maçın berabere bitmesi için duacılardır. Aslında her sonucun çıkması durumunda, gerek Bursaspor gerekse Beşiktaş fayda görecektir.

Nasıl bir derbi bekliyorum? Bana göre Trabzonsporda gördüğüm Galatasaray sahada olmayacaktır. Arda Turan ve Emre oynamaları durumunda maçta dikkati çekecek ve maça tesir edeceklerdir.

Arda nın olmaması durumunda Galatasaray zorlanır. Emrenin olmaması durumunda Fenerbahçe oyunun kontrolünü çok elinde tutamaz. Birde bu iki oyuncu yoksa, her iki takımda, oyunun kendileri adına kötü gitmesi durumunda ciddi sıkıntı yaşarlar.

Sezona bakıldığında bu iki takım inanılmaz bir giriş yaparak , herkese şöyle düşündü :

Yalnız bu iki takım şampiyonluk iddiasını devam ettirirler. Diğer takımlar 3.lük mücadelesi yaparlar..

Futbol sonucu belli olmayan bir oyundur. Şimdi bu iki takım şampiyon olmayı bırakın, şampiyonluk iddialarının devamı için kazanmak zorunda oldukları bir maça çıkıyorlar..

Genel gürüntü her an değişebilir. Bu cümlem her takım için geçerlidir. Bakarsınız Bursasporda , Beşiktaşta sakatlıklar sonrasında şanssız yenilgiler alabilir. Bu ihtimal her zaman vardır. Daha ligin bitmesi için çok maç var.

Gelelim derbi nasıl geçer. Sakin olanın ve yakaladığı gol pozisyonunu değerlendiren takımın kazanacağı bir oyun olur. Eğer gol erken gelirse maç çok agresif ve tansiyonu yüksek bir maç olurken, maç 0-0 devam ederse, temposuz mücadeleci ama zevksiz bir maç olur.

Bu maçın favorisi iç sahada aldığı sonuçlara bakıldığında Galatasaraydır. Ama Galatasarayında Fenerbahçe karşısında şanssızlığı vardır.

Fenerbahçe daha tecrübeli bir takım olduğunu düşünüyorum. Sakin, sabırlı ve yakaladığı fırsatları değerlendirirse maçı rahat kazanacağını düşünüyorum. Guiza sadece yakaladığı gol fırsatlarını değerlendirsin yeterli bir sonuç alınır.

Galatasarayda Keita- Arda (oynarsa tabi) etkili ayaklardır. Fakat Fenerbahçe deplasmanda oynayacağı için kendi sahasında oyunu kabul eden bir stratejide olacağından duran top ve ardanın kıvraklığı dışında çok poazisyon üretemeyebilir. Buda çok büyük sürpriz değildir.

Bu maç Guiza için rahat olur ve ilk golü Fenerbahçe Guiza nın ayağından bulursa, Guiza sezonun en kolay maçını oynar ve kendi adına başarılı bir maç çıkararak maçın adamı olur.

Derbi her sonuca açıktır.

Bana göre gol yemezse, FENERBAHÇE MAÇI KOLAY KAZANIR..EN AZ 2 GOL ATAR..

Sevgi ve saygılarımla..Toprak Sari

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..