Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '06

 
Kategori
Futbol
 

Derbi'ye doğru...

Derbi'ye doğru...
 

Pazar gecesi tüm Türkiye’de gözler Kadıköy’de oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçında olacak. İki takım taraftarı içinde bu maçlar çok önemli. Koyu bir Galatasaray’lı olarak maçı sabırsızlıkla bekliyorum.

Gelelim maç ne olur sorusuna, fener’e karşı şansımız bir türlü tutmuyor bu bir gerçek. Fenerbahçe’nin Perşembe günü İspanya’da maç yapacak olması bizim için avantaj, bizim futbolcular Fenerbahçe maçı için tüm hazırlıklarını neredeyse tamamladıkları saatler’de Fenerbahçe’li futbolcular İspanya’da Celtavigo maçını düşünüyor olacaklar.

Gerests geçen sene ki Fenerbahçe maçlarında Kadıköy’de yaptığı hataları tekrarlamaz umarım, hatırlarsanız kupa maçında kalede Aykut’u,Lig maçında da Defans’ta genç Uğur ve Ferhat’a görev vermişti.İnşallah bu maça abuk sabuk bir kadroyla çıkmaz. Örneğin Cihan’ı sol kanatta oynatmaz umarım…

Fenerbahçe’nin en iyi alanı Orta saha’sı,defansları çok açık veriyor,hele hele Orta saha’sı güçlü takımlara karşı Fenerbahçe bir şey yapamıyor.Çünkü Orta saha’da Fenerbahçe’ye baskı uyguladığınızda,Alex ve Appiah etkisiz kalıyor, pas yapamıyorlar ve bu tüm takımı etkiliyor,yenmemiz için orta saha’yı kalabalık tutmalıyız, maça kesinlikle 4-4-2 sistemiyle çıkmamalıyız.Takımımız bu sistemle çıktığı her maçta zaten gol yiyor,bu sistem’de orta saha’mız güçsüz kalıyor. Savunması güçlü olmayan Ayhan ve İnnamato,rakibi iyi karşılayamayınca, rakip futbolcular’ın hücum elemanları direk Song ve Tomas’la karşı karşıya kalıyorlar. Bu da onları çok yoruyor ve hataya zorluyor.

Takımımız 3-1-4-1-1 sistemiyle maça çıkmalı,bu nasıl olacak,kalede Mondragon, savunmada Cihan-Song-Tomas,bunların önünde İnnamato, orta saha da Hasan-Ayhan-Ergün-Arda, önlerinde İliç,onun da önünde Ümit Karan.. Kadro son Sivas maçında ki kadro ;ama diziliş farklı Ergün Sol bek değilde Orta saha, kendisi bu bölgenin yabancısı değil,Fatih Terim zamanında Ergün çoğu maçta orta saha’da oynadı, ki zaten asıl mevkisi orası.

Ya da Arda’nın Sol kanat’ta çakılıp kalmasını önlemek için,Arda’yı İliç’in yerine Ümit Karan’ın arkasında serbest oynatılabilir.Bu durumda Ergün Sol’da, İliç’in yerine de orta saha’da Sabri veya Okan (böyle maçların havasını iyi bilir) oynatılabilir.

Bu şekilde dediğim gibi orta saha’yı kalabalık tutarsak,Fenerbahçe’nin pas yapmasını engeller, oyun kurmalarına izin vermemiş oluruz,orta saha’da etkili paslaşmalarla Ümit Karan’ı, kolay hata yapan Fener savunmasının arasına kaçırabiliriz, böylece gol ve goller bulabiliriz.

Söylemek istediğim Orta saha’yı kalabalık tutmalıyız,orta saha hakimiyet’i bizde olmalı.. Böyle olduğu zaman Fenerbahçe pas yapamayacak,bir de Zico kararını değiştirmez Aurelio’nun yerine yine Deniz’i oynatırsa bu tam bize göre olacak, dediğim gibi orta saha’yı kalabalık tutarsak bu Fenerbahçe’nin orta saha’sını baskı altında tutacak ve Özellikle Deniz’i hatalara zorlayacak,belki de bu Deniz’in orta saha’da oynadığı son maç olacakJ

Bakalım, görelim Pazar günü neler olacak

Resim:www.galatasaray.org sitesinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 18
: 1192
Kayıt tarihi
: 26.09.06
 
 

Bu zamana kadar toplumda, televizyonlarda gördüklerime, gazetede okuduklarıma hep tepki duyar ve bu ..