Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '13

 
Kategori
Spor
 

Derbide Ender Arslan farkı...

Belgrad deplasmanında çok ateşli ve agresif taraftar kitlesi altında oynadıkları Partizan maçından sonra Fenerbahçe Ülker'in bu sezondaki en zor maçıydı Galatasaray LH karşılaşması. 
 
Her ne kadar kadrosunda üst düzey Euroleague tecrübesi olan oyuncular olsa da Galatasaray derbilerinin atmosferi her açıdan farklı olur; bunu sahadaki oyuncunun ve koçun farklı yöntemlerle hazırlanması gerekir. 
 
Dün izlediğimiz Fenerbahçe Ülker'in bu bakımdan büyük eksikleri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 
 
Obradoviç saha kenarında durgun ve diğer maçlara oranla çok daha "müdahalesizdi." 
 
Haklı olabileceği matematiksel beklentileri olabilir. Çünkü basketbol istatistik ortalamaları hesap edilebilen ve bunun üzerine oyun kurulabilen bir spordur. 
 
Takım ve oyuncu ortalamaları maç içinde kendisini dengeler. Bu tarafından formel şekilde bakıldığında ilk yarı ortalamaları, yüzdeleri sezon genelinin altında kalsa da ikinci yarıda eksik kalanın tamamlanması beklentisi elbette Obradoviç için bir kriter olmalıdır. 
 
Ancak öyle olmadı. 
 
Fenerbahçe Ülker (Galatasaray LV) devreye 8/20-%40 (9/16-%56) iki sayı, 3/13-%23 (5/11-%45) üç sayı, 6/6-%100 (2/5-%40) Serbest Atış yüzdeleriyle gidip, maçı 15/36-%41 (18/32-%56) iki sayı, 7/26-%27 (8/21-%38) üç sayı, 11/16-%69 (12/19-%63) Serbest Atış oranlarıyla tamamlayınca bunun çok üzerinde performans gösteren ya da maç ortalamasını koruyan Galatasaray LH karşısında sahadan yenik ayrıldı. 
 
Fenerbahçe Ülker adına Bogdonaviç'in 8, Emir'in 2; toplam 10 sayı ile maçı tamamlaması maçın kaybedilmesindeki en önemli etkenlerden biriydi. Bu iki oyuncu Euroleague'de toplam (18,5+11,5) 30 sayı ortalamasıyla oynuyorlar. 
 
Bir diğer sorun pota altındaki etkisizlik; maç sonunda 8 hücum, 21 savunma toplam 29'a karşılık Galatasaray LH 8+32=40 ribaund alarak özellikle Fenerbahçe Ülker'in kaçan üç sayılık atışlarının tamamını pota altında topladılar. 
 
Galatasaray LH bu maçı kazanmışsa Arroyo'nun bir türlü son hamleyi vuramayan oyununu bıraktığı yerden toparlayan ve eline aldığı her topla sonucu belirleyen Ender Arslan'dı. Oyuna girer girmez bulduğu üç sayılıkla başladığı resitalini 18 sayı (sezon ortalaması 6,7 sayı) ile tamamladı. Yaptığı dört asist de direkt olarak oyunun kader anlarına ait iş bitiren türdendi. 
 
Obradoviç, Arroya konsantrasyonu yüzünden Ender Arslan'ı ya unuttu ya da ona karşı önlem almakta gecikti veya hiç yapamadı. 
 
Ne Melih ne de Kenan ilaç olamadı. 
 
Pota altında Fenerbahçe'nin etkisizliğinden söz ederken Furkan Aldemir ile Bonsu'nun mutlak hakimiyetinden söz etmemiz gerekiyor. Bu iki oyuncu takımının aldığı bütün ribauntların yarısını toplayarak büyük katkı sağladılar. 
 
Obradoviç'in Zoriç/Vidmar tercihi maç sonunda fazlasıyla tartışılacaktır. Vidmar'ın yükselen form durumu böylesi maçlarda öncelik sebebi olsa da Obradoviç muhtemelen Euroleague öncelikli düşünerek yabancı rotasyonunda hakkını Zoriç'ten yana kullandı ve kaybetti. 
 
 
 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..