Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '10

 
Kategori
Spor
 

Derbide Favori Yok

Derbide Favori Yok
 

Futbolda topun yuvarlak olmağına inananlara Bayern Münih-Manchester United Şampiyonlar Ligi finalini hatırlatmak isterim ya da İstnbul'daki Milan-Liverpool maçı da olabilir. Bu nedenle maçlarla ilgili sonuç tahmini yapmak hem riskli hem de gereksizdir. Ancak elinizdeki verilerden somut bir sonuca varabiliyorsanız bunu da paylaşmamak için bir sebep yok elbette.

Kara Kartal

Beşiktaş'ın savunmasının genel olarak başarılı olduğunu biliyoruz. Bu bölgeye İbrahim Toraman ve Ferrari'nin de katılması elbette bu hattı daha da güçlü hale sokacaktır. Siyah beyazlıların orta alandaki verimsizlikleri sene başından beri kanayan bir yara. Bu sorun o denli büyük ki takımda Bobo gibi iyi bir forvet olmasına karşın gol bulmak son derece zor olabiliyor Beşiktaş için. Dolayısı ile bu akşam sadece Fink ve Ernst'in uzaktan şutlarına bel bağlamamak için Tabata ve Nihat'ın bundan önceki maçlarda gösteremedikleri iyi performanslarını sahaya yansıtmaları gerekiyor; tabi Mustafa Denizli'nin de diğer derbilerde yaptığı gibi sahaya sürpriz bir kadro çıkarmaması.

Cim Bom Bom

Galatasaray ise morali yüksek ancak sarı kırmızıların savunma problemleri alarm veren seviyede. Arda, Elano ve Keita gibi isimler Beşiktaş'ta muadili olmayan etkili futbolcular ama Madrid sonrası bu futbolcuların üst düzey bir performans göstereceklerinden tam emin değilim. Jo’nun oynamasının da muhtemel olduğu söyleniyor fakat önemli olan sahada olmaktan ziyade sahada hazır vaziyette olmaktır. Bu nedenle Brezilyalı’dan da üst düzey bir performans beklemek doğru olmaz.

Sonuç

Neticede Galatasaray Beşiktaş'tan daha iyi takım olsa da sarı kırmızılıların İnönü'de galip geleceklerini düşünmüyorum. Beşiktaş ise özellikle hücum hattında yaşadığı sorunlar nedeniyle maçın mutlak favorisi değil. Bu görüntüden maç için en olası sonuç olarak beraberlik çıkıyor ama 99 yılındaki B.Münih-Manchester Utd. finali de hala hafızamda.

Her açıdan güzel bir maç olmasını dilerim.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..