Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Derbilerin derbisi huzurlarınızda - FB-GS

Derbilerin derbisi huzurlarınızda - FB-GS
 

Hafta içindeki avrupa müsabakalarından sonra sırada futbolcular, iki büyük takımımızın birbirleriyle karşılacağı kimilerine göre dünyadaki derbilerin bir numarası sayılan FB-GS maçına çıkacaklar.

Bu maça iki cephe tarafından bakalım; FB cephesinde durumlardaha zor görünüyor. Arsenal’e karşı 5-2’lik maçın rövanşında hiç pozisyon üretemeden 0-0 beraberlikle ayrıldılar. Bu maçta ortasaha ve hücum bakımından FB çok zayıf kaldı. Karşısında as oyuncularından yoksun neredeyse yarım paf takımı oyuncularıyla sahaya çıkmış olan bir Arsenal vardı. Defansta çok akıllı ve yerinde müdahaleler olmasına rağmen topu hücuma taşımakta çok zorlandılar. Bu sayede Arsenal takımı FB yarı sahasına kamp kurdu ve devamlı pozisyon aradı.Sağolsun Volkan, Lugano, Edu, Gökhan super bir mücadele gösterdiler. Biraz da şans yanlarında olunca maçtan beraberlikle ve bir puanla ayrıldılar. Bu maçta bir kere daha gösterdi ki orta sahada Alex olmayınca pozisyon üretmekte imkansız oluyor FB için. Biraz Uğur biraz da Guiza koşturuyorlar, ama boşuna…

GS cephesine gelince; UEFA kupası grup maçlarının ilkinde Olimpiakos karşısında ve ligde Trabzon karşısında sergiledikleri güzel ve kollektif futbol seviyesini daha yükselterek olağanüstü bir mücadeleyle maçı kazanmayı bildiler. Evet Türkiye kupası maçında Ankara ve lig maçlarında Eskişehir ve Gaziantep maçlarında kötü performans göstermiş olabilirler. Yalnız Perşembe günkü üstün takım oyunuyla bunların hepsini unutturdular. Maçtan önce diyordumki “skor en az iki olur. GS’lı oyuncular son maçlardaki performanslarını devamettirirlerse fark yer oturur aşağıya”. Maç başlar başlamaz bu fikirlerim hemen değişiverdi. GS fırtına gibi başladığı maçın hemen ilk 10 dakikalık kısmında 2 gol atmaya çok yaklaştı. Maçın ilk yarısı çok dengeli geçti. İki tarafta göze hoş gelen futbol oynayarak pozisyonlara giriyordu. GS’da takım olarak herkes birbirine yardımcı oluyordu. Kah hücumda baskı kuruluyor kah defanstan top çıkartılıyordu. Müthiş takım organizasyonu, oyuncuların hepsinin müthiş istekli ve soğukkanlı olması

GS’a galibiyeti getirdi. GS takımı oyuncuları dakika 1’de nasıl oynuyorlarsa dakika 91’de de aynı hırs ve mücadeleyle oynadılar.

Burada önemli olan bu maçtaki performans sonrası FB’ye karşı aynı performansın gösterilip gösterilemeyeceği. Hatırlarsanız bugüne kadar milli takımımız dahil olmak Türk takımlarında hafta sonu-hafta içi maç trafiğinde çok büyük farklar olabiliyor. Bir de FB-GS maçlarının o çok özel havası var. Yöneticiler de ortama müdahale etmiyorlar. Bir tek bazı taraftar gruplarının karşılıklı e-pankart olayı var. Umarım bu güzel olumlu hava haftasonu da devam eder. Taraftar olayları olmadan bir maç başlar ve sorunsuz bir şekilde biter. Futbol açısından da çok güzel zevkli bir mücadele olacak diye düşünüyorum. Iki tarafında çok kaliteli oyuncuları var. GS çok daha iyi seviyede görülmesine rağmen, FB’nin elinde de GS’ı yenip hem aradaki puan farkını azaltmak hem de ezeli rakiplerini yenip taraftarlarını sevindirme şansı var.

FB tarafında maçın kader adamları Alex, Volkan D, Guiza, Semih, Edu, Lugano, Gökhan, GS tarafında ise Arda, De Sanctis, Emre, Servet, Lincoln, Ümit Karan, Baros olur.

Hadi herkese güzel maçlar…

 
Toplam blog
: 13
: 675
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

Küçüklükten beri sporla içiçeyim. Ortaokul ve Lise zamanlarında okul takımlarında basketbol ve vo..