Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '15

 
Kategori
Futbol
 

Derbinin Kralı Galatasaray

Derbinin Kralı Galatasaray
 

 

Yeni yılın ilk derbisinin galibi deplasmanda Beşiktaş’ı 2-0 yenen Galatasaray oldu.

Maç başladıktan sonra Galatasaray’ın sistemi dikkat çekti. Sarı- kırmızılılarda ilerideki dört ismin sürekli yer değiştirdikleri görüldü.

Beşiktaş ise maça iyi başlamadı. Rakibine önde basmayan siyah- beyazlılar, Galatasaray’ı hiç rahatsız etmediler.

Her ne kadar ilk yarıda oyunda Galatasaray daha ağır bassa da çok sıkıcı bir ilk yarı izledik. İki takım da ilk yarıda iyi oynamadılar. Elbette bunda etkili olan temel faktör Olimpiyat Stadıydı. Yağmur, çamur, rüzgar ve ağır saha futbolu olumsuz etkileyen temel faktörlerdi.

İkinci yarıya Galatasaray yine daha iyi başladı ve sarı- kırmızılılar 50.dakikada Melo ile 1-0 öne geçtiler. Bu golden sonra Beşiktaş reaksiyon gösterdi ve Galatasaray kalesine yüklenmeye başladı. Siyah- beyazlılar bu dönemde ciddi tehlikeler yarattılar.

Hamza Hoca, bu durum karşısında Umut Bulut’u çıkarıp Hamit’i oyuna aldı. Amaç, orta alanda kuvvetlenmekti.

62.dakikada Veli kırmızı kart gördü ve takımını on kişi bıraktı. Böylece Beşiktaş bu ağır şartlarda bir de eksik oynamak zorunda kaldı.

Beşiktaş, on kişi kalmasına rağmen yine de rakip kaleyi yokladı. Bunların en ciddisi 68.dakikada Gökhan Töre’ nin direkte patlayan topuydu.

Hamza Hamzaoğlu, sakatlanan Melo’ nun yerine hızlı Bruma’yı ve Sneijder’in yerine de Olcan’ı sahaya sürdü. Galatasaray teknik direktörü, bu değişikliklerle orta alanda güçlü olmayı ve ileride hızlı adamlarla tehlike yaratmayı düşünüyordu.

Nitekim amacına da ulaştı. Beşiktaş, 80.dakikadan sonra tamamen oyundan düştü. 90+5’te de Burak Yılmaz, Galatasaray’ı 2-0 öne geçirdi.

Galatasaray’da geri dörtlüyü özellikle beğendim. Melo oyunda kaldığı süre içinde iyiydi. Selçuk yine iyi bir maç çıkardı. Emre, hem sağa hem sola koştu. Hamit, doğru işler yaptı ama eksikleri var. Devre arasında iyi çalışması gerekiyor. Bruma, topla çok oynuyor. Burak Yılmaz, hatalarını attığı golle kapattı.

Galatasaray, bu maçta futbol adına doğruları yaptı. Beşiktaş ise çok ciddi hatalar yaptı. Öncelikle siyah- beyazlı futbolcular çok kırmızı kart görüyorlar. Bu anlamda takımda bir disiplin sorunu var. Geçen hafta Atiba göstere göstere kırmızı kartı gördü ve bu hafta Galatasaray maçında oynayamadı. Beşiktaş da bu derbide Atiba’yı çok aradı. Siyah- beyazlılar ileri çıkmakta zorlandılar. Orta alanda bütün yük Veli’ye kaldı. O da 62.dakikada sorumsuzca kırmızı kart gördü. Bu kart ağır bir karar mıydı diye düşünmek doğru değil. Sonuçta Veli’nin Sneijder’e bir fiziki müdahalesi var. Bence tartışmasız kırmızı kart. Sen orada rakibine niye vuruyorsun? Burada suçlanması gereken Cüneyt Çakır değil, Veli olmalıdır. Burada tartışılacak tek konu Sneijder’e de sarı kart gösterilebilir miydi? Bunun dışında pozisyonun tartışılacak hiçbir şeyi yok.

Beşiktaş’taki bir diğer yanlış da oyuncu değişiklikleriydi. Slaven Bilic’in yaptığı bütün değişiklikler yanlıştı. Takım mağlupken Demba Ba’yı çıkarıp Cenk Tosun’u alacağına, Cenk Tosun’u Demba Ba’nın yanına alması gerekirdi. Kerim’i Olcay’ın yerine aldı ama doğru kullanamadı. Ama asıl bomba değişiklik Sosa- İsmail değişikliğiydi. Bu değişikliğin hiçbir anlamı olmadığı gibi, Beşiktaş bu değişikliklerle iyice mahkum oynamaya başladı.

Beşiktaş, Slaven Bilic ile oynadığı altı derbiden de galibiyetle ayrılamamasının nedenlerini iyi düşünmeli.

Özetle Galatasaray, hak ettiği bir galibiyet aldı. Olimpiyat Stadında iyi futbol beklemek biraz hayal. Galatasaray da çok çok iyi oynamadı. Ama doğruları yaptı ve kazandı.

Sarı- kırmızılılar, devre arasını iyi değerlendirmeliler. Galatasaray’da Hamza Hoca geldikten sonra gözle görülür bir iyileşme var. Sezon başı sürekli eleştirilen Galatasaray’ın devreye liderin bir puan gerisinde girmesi önemli. İkinci yarı bizi heyecanlı bir zirve yarışı bekliyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..