Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '21

 
Kategori
Futbol
 

Derbinin Paşası

İyi başlayan Altay oldu, 18 yıl aradan sonra oynanan derbiye. Ancak Göztepe, kısa süre sonra oyunda dengeyi kurdu. İlk yarının kaderini ise karşılıklı penaltılar belirledi. Thaciano kötü kullandı penaltı atışını, Soner ise ağları havalandırmayı başardı. Esasen Thaciano, genel anlamda da kötüydü. Bu performansıyla ilk yarının sonunda oyundan çıkartılmalıydı.

İlk yarının sonlarına doğru başlayan Altay baskısı, ikinci yarının başlarındaki kısa süreli Göztepe rüzgarının ardından devam etti.

Gerçekten de gittikçe oyundan düşen ve iyice geriye yaslanan Göztepe karşısında Altay, önce Kappel’in güzel golü ile beraberliği yakaladı ardından da Paixao’nun şapka çıkartılacak golü ile galibiyete ulaştı.

Derbide dörtlü defansı tercih eden Mustafa Denizli’nin ikinci yarının başında Murat Akça’nın yerine İbrahim Öztürk’ü, 63’de de Thaciano’nun yerine Paixao’yu sahaya sürmesi doğruydu ve bu hamleler siyah- beyazlıların futbollarını oldukça olumlu yönde etkiledi. Yalnız, yukarıda da belirttiğim gibi Thaciano’nun 63’de değil ilk yarının sonunda kulübeye çekilmesi gerekirdi.

İlk yarısı tat vermeyen, ikinci yarısı ise derbiye yakışan mücadelede ön plana çıkan daha çok Altaylı futbolcular oldular. Siyah – beyazlılarda ikinci yarıdaki futbollarıyla Cebrail, Poko, Kappel ve İbrahim Öztürk göz doldurdular. Rodriguez de iyi mücadele etti. Oyuna 63’de dahil olan Paixao’yu anlatacak kelime bulmaksa çok zor. TFF 1. Lig’de üç sezon üst üste gol kralı olmayı başaran Altay tribünlerinin Marko Paşa’sı Marco Paixao, TFF 1. Lig Play Off finalindeki Altınordu derbisinde son dakikada attığı golle takımını Süper Lig’e çıkaran isim olmuştu. Paixao, dün de Göztepe derbisinde 90+3’de attığı harika golle siyah- beyazlıları üç puana taşıdı. 37 yaşındaki bu profesyonellik abidesi, büyük bir takdiri hak ediyor. Marko Paşa’nın Süper Lig’de de büyük işler başaracağına inanıyorum. Tebrikler Marco Paixao…

Göztepe, 1-0 öne geçtikten bir süre sonra oyun olarak geriye düştü. İkinci yarının başında yakaladıkları ivme de kısa sürdü. İleride Halil Akbunar ön plana çıkan oyuncuydu. Kaleci İrfan Can Eğribayat ise yine yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti.

Göztepe’nin bir kadro sorunu olduğunu daha önce de yazmıştım. Bununla birlikte yeni teknik direktör Nestor El Maestro’nun bazı tercihleri de tartışılacaktır. Örneğin, Jahovic gibi bir futbolcunun bu kadroda ilk on birde başlaması gerektiğini düşünüyorum.

İleride top tutamayan sarı- kırmızılılar, özellikle ikinci yarıda futbol adına ortaya pek bir şey koyamadılar. Yine de son anlarda Kerim Alıcı daha düzgün bir vuruş yapabilseydi bu kötü oyuna rağmen sahadan bir puanla ayrılabilirlerdi.

Hafta içerisinde oynanacak olan Hatayspor maçı, Göztepe’nin yeni bir başlangıç yapabilmesi adına büyük bir önem taşıyor.

Sonuç olarak Altay, ikinci yarıdaki futboluyla hak ettiği bir galibiyetle sahadan ayrıldı. Teknik Direktör Mustafa Denizli ve oyuncuları tebrik ediyor ve siyah- beyazlıların bu kadrolarıyla ligde çok iyi işler başaracaklarına olan inancımı yineliyorum.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..