Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Derbiye çeyrek kala. Şampiyon Sivas (Trabzon)

Derbiye çeyrek kala. Şampiyon Sivas (Trabzon)
 

Kendi evinde Gs'nin maçı kazanması zor.


Bir derbi maçı daha geldi çattı. 12 Nisan akşamı A.Sami Yen’de kıyametler kopacak. Kaybeden bu yıl şampiyonluk yarışına büyük ihtimal veda, kazanan ise yoluna devam edecek. Bütün bunların ötesinde sonuçta bu GS-FB maçı. Gazozuna da olsa her iki camia da bu maçları fazlası ile önemser. Kazan taraf bir hafta boyunca kaybeden takım taraftarlarını geyik şakaları ile kızdıracak.

Ancak baştan söyleyeyim kazanan hangi taraf olursa olsun sezon sonunda şampiyon olma olasılığı yok. Sadece bir müddet daha şampiyonluk yarışında olacak o kadar.

Bugün gazetelere şöyle bir baktım Medya da ortalığı kızıştırmak için elinden geleni yapıyor. Şu takım futbolcusu bunu dedi, şu şunu dedi, şu gazetenin başlıkları koridorlarda gibi.

Herkes kendince tahminler yapıyor. Çoğunlukla da sempati duyduğu takımın kazanacağını söylüyor elbet. Bu nedenle de değerlendirmeler objektif olmaktan uzak. Görüneni değil gönlünden geçeni söyleyince o zaman değerlendirmelerin anlamı kalmıyor.

Peki bana göre maç nasıl olacak?

Önce takımların durumuna bakalım. Galatasaray Skibbeyi gönderdikten sonra futbol oynamayı unuttu. Tıpkı o da Beşiktaş (Dün akşamki BJK-Kocaeli maçı gibi)gibi ite kaka zorla ve biraz da hakemlerin yardımıyla potada kalmaya çalışıyor. Atalarımız dereden geçerken at değiştirilmez der ama maşallah bizim takımlar canları sıkıldıkça hoca değiştiriyor. Ondan sonra bekle ki başarı gelsin. Neyse o GS’nin sorunu diyelim ve geçelim. Arda şuan çok formda. Milan Baros da öyle. Gs’nin sorunu defansı. Eğer son birkaç maçta olduğu gibi posizyon verirlerse delik deşik olurlar. En güçlü yanı hucüm hattı. Herkes genelde lincoln’ün oynamasını istemiyor. Ben tam tersini düşünüyorum. Büyük maçlar büyük futbolcularla kazanılır. Eğer bu futbolcu oynarsa Gs’nin en büyük silahı olur. Aksi taktirde Fenerbahçe Arda ve Kewel’in ataklarını keserse maçı kesin kazanır.

Fenerbahçe ise en büyük silahı Alex olmayınca zor maç kazanıyor. En önemli sorunu da istikrar olmayışı. Takım ritim tutturur ve maça 15-20 dakika iyi oynayarak başlarsa maç farka bile gidebilir. Maça golle başlayacak bir Fenerbahçe’yi GS’nin yenmesi zor. Eğer ilk golü GS atarsa o zaman maçı Fenerbahçe’nin kazanması zor olur. Fener’in en büyük silahı Gs’nin aksine defansı. İlk golü atıp geriye yaslanan Fenerbahçe gol posizyonu kolay kolay vermez. Fenerin bu maçta en büyük silahı eğer Alex oynamazsa Semih ve Deivid olur. Birde moralli Guiza çok iş yapar. Özellikle Fenerbahçe’nin atacağı ilk gol sonrası defansında açıklar verecek GS’ yi paramparça eder.

Ancak asıl belirleyici olacak olan hakem. Bizim hakemlerin sağı solu belli olmuyor. Genelde ev sahibini çokça kolluyorlar. Eğer disiplin sağlamak adına olur olmaz hareketlere kart çıkartırsa maçın sonucuna doğrudan etki eder.

Sonuç.: Bana göre sistemsiz Gs’nin bu maçı alması zor. Şansının bol olması yada hakemin Gs lehine büyük hatalar yapması gerekir. Fenerbahçe ise maç içinde istikrar yakalarsa maçı alır. Bence bu maçın berabere bitmesi en büyük olasılık.

Centilmence ve kavgasız, küfürsüz ve de olaysız bir maç diliyorum.

Saygılar.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..