Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Derbiye doğru

Derbiye doğru
 

Bu sezon Turkcell Süper Ligde, Kadıköyde kalesinde sadece 1 gol gören Fenerbahçe'nin kalesi mi düşecek yoksa 10 yıllık Kadıköy geleneği devam mı edecek. Tahmin etmek muhtemel ki zor olur. Özellikle her iki takımın da formunun zirvesinde olduğu bir dönemde, formda olmak favori olmayı gerektirmese bile, kazanacak tarafı önceden kestirmek güç. Ancak garip olan o ki, her iki tarafın da üstünlükleri ve zaafları birbirleriyle örtüşüyor.

Fenerbahçe; oyunu temkinli bir şekilde elinde tutmayı seven, orta alan ve kanatlardan çıkardığı ara paslarla rakip defansın zaaflarından yararlanarak pozisyon üreten bir yapıya sahip. Ancak, ileride tek forvetle oynaması ve etkili isimlerinin adam adama marke edilmesi durumunda, hızlı oynayan rakipler karşısında takım olarak fazla bir etki gösteremeyeceği aşikar.

Galatasaray; rakibinin kademe hatalarını fırsat bilip ileride hızlı çoğalarak, etkili ataklarla pozisyon geliştirme özelliğiyle ön plana çıkıyor. Defans hattında çok fazla kademe hatası yapması ve özellikle Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda, maça konsantre olamaması takımın en büyük zaafı olarak görülüyor.

Büyük derbide orta alanı iyi kullanan ve öfkesine hakim olup disiplini bozmayan takım sahadan galip çıkacaktır. Oyun disiplini açısından da Fenerbahçe ön plana çıkarken, orta alan ve top hakimiyeti açısından Galatasaray daha avantajlı görünüyor. Yani hangi yönden bakarsak bakalım her iki takım da artı ve eksileriyle birbirini tamamlıyorlar.

Son olarak; maçın yıldızı kim olur diye bir ön görüde bulunmak gerekirse, benim bu konuda en büyük favorim Emre Belözoğlu olur. Son haftalarda neredeyse formunun zirvesinde. Hırsı ve mücadele gücüyle her maçta Fenerbahçe'nin gizli kahramanı olmayı başarıyor. Ayrıca, takımı ateşleme gayreti de bir diğer artısı.

Her iki takımın da maçı 11'er kişiyle tamamlaması ve hakedenin hakkıyla kazanacağı bir maç olması dileğiyle...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..