Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Derbiye yakışan centilmenlik...

Derbiye yakışan centilmenlik...
 

Futbol otoriteleri tarafından Dünya'nın en önemli üç derbisinden biri olarak gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yarın akşam Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak. Dünya'nın özellikle Avrupa'nın gözü üzerimizde olacak. Maç oynandıktan sonra yabancı basında mutlaka Türkiye Ligi'nin ve Fenerbahçe ile Galatasaray'ın adı geçecek.

İşte bu yüzden biraz dikkatli olmamız gerek. Sahadaki ve saha dışındaki iki takımın taraftarlarının birbirlerine karşı saygı ve sevgi çerçevesinde davranması gerekiyor. Çünkü bu ülkede yaşayan hiç bir futbolsever kavga istemiyor. Futbol maçlarında kavga çıkarmayı amaç edinmiş insanlar var elbette fakat istisnalar kaideyi bozmaz. Umarız maça gidecek olan herkes maç seyretmek için gider sahaya. Böylece festival havsında oynanan futbol, festival havasında sona erer. Hepimiz kavgasız, gürültüsüz bir derbi atlattığmız için mutlu olmuş oluruz.

Yarın akşam saat 19:00'da başlayacak olan maçı Hakem Fırat Aydınus yönetecek. Bu maç Fırat Aydınus'un yönettiği ilk Fenerbahçe-Galatasaray derbisi olacak.

Galatasaray şu an, ikinci Sivasspor'un bir puan önünde lider durumda. Fenerbahçe ise Galatasaray'ın dört puan gerisinde üçüncü sırada. Derbi maçlarında kimin kazanacağı önceden kestirilemez. Fakat kimin daha avantajlı olduğu bilinir.

Bana göre Fenerbahçe Galatasaray'dan daha avantajlı olarak sahaya çıkacak. Çünkü Fenerbahçe kendi sahasında oynayacak. Dört puan geride olduğu için maça daha fazla asılacak. Dört puanlık fark çok büyük bir fark olmadığı için, Galatasaray'ın defans oyuncularını zorlarken, kendi defansının kontrolünü de elden bırakmayacak. Yani top çoğunlukla Fenerbahçeli futbolcularda olacak.

Galatasaray ise dört puanlık farkın aynı şekilde kalabilmesi için önceliğini gol yememek olarak belirleyecek, oyunun büyük bölümünde savunma yapacak. Aynı zamanda rakibin defansındaki boşluklardan yararlanarak kontra ataklarla Fenerbahçe'nin kalesini yoklayacak. Zaman zaman ileri çıkarak Fenerbahçe defansı üzerinde elbette ki baskı kuracak. Ama bu baskı pek fazla uzun sürmeyecek.

İki takım da çok güçlü. İki takım da galibiyet için oynayacak. İki takımda kontrollü oynamak zorunda. Bu yüzden oyun çoğunlukla orta sahada geçecek gibi gözüküyor.

Bu maçta gol görmemiz bana göre biraz zor. Ama takımlardan herhangi biri gol attığı zaman gollerin arkasının geleceğini düşünüyorum. Yani bu maçtan ya golsüz beraberlik, ya da en fazla üç gol çıkar.

Kavgasız, küfürsüz, örnek bir derbi izlemek dileğiyle.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..