Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Derbiyi F.Bahçe nasıl kazandı?

Derbiyi F.Bahçe nasıl kazandı?
 

G.Saray - F.Bahçe derbisini F.Bahçe kazandı. Maç öncesi blog yazımda gol yemezse F.Bahçe (hatta 2 farkla )kazanacağını yazmıştım.Guiza ofsayt bayraklarına takıldı. Gol 35 metreden Selçukla geldi. Bu maç çok önceden oynanan yine F.bahçenin Johnson'un attığı gol ile kazanılan maçı hatırlattı. O maçtada F.Bahçe pozisyonsuz bir maçta G.Saraya karşı kazanmayı bilmişti. 

Bu maç ta Galatasaray hakikaten F.Bahçe karşısındaki şanssızlığını gene yaşadı. Karşılaşma çok mücadeleci oynandı. Çok fazla olmasada genede önemli bir kaç Pozisyon vardı. Govanni ile G.Saray pozisyon buldu. Ayrıca Keitanın şutunuda Volkan mükemmel kurtardı. Hakem genelde sakindi. Fakat Lugano nun Govanni yi çekmesine penaltı verse kimse itiraz edemezdi. Yan hakem ise bir pozisyonda 3 Galatasaraylının aynı anda ofsatını görememesi de gol olsa sezona damga vuran bir hata olarak anımsanacak büyük bir hata yaptı. 

Şimdi gelelim bu maçın sonu değerlendirmelerine.. Şu ana kadar yazdıklarımı her yerde okursunuz. Farkımızı birkaç detayı vurgulayarak zenginleştirelim. 

Yarın muhtemel maç ile ilgili yapılacak maç yorumlarında Daum ile ilgili güzel söz çok az olacaktır. Eğer F.Bahçe yenilse, Daum'un istifası istenirdi. Daum'a Övgüye gelince o kadar övgü maalesef yapılmıyor. 

Daum maçın sonrasında yaptığı yorumda aşağıdaki sözlerini özellikle alıntı olarak aldım.. Çünkü ilginç bir tespitte bulundu: 

Türk antrenörler maç sonrasında konuştukları: "uzaktan şutlarda G.Sarayın zaafı vardı.Bu tip çalışmalar yaptık" gibi bir yorum yapamam. Çünkü futbolu hepimiz çok iyi biliyoruz dedi... 

Daumun bu cümlesi beni çok etkiledi. Kimse kimseyi kandırmasın. Çoğu zaman maç sonucuna göre değerlendirmeler yapılırken gerçekler saklanmaktadır... Daum F.Bahçenin attığı golün, şans golü olduğunu kabul eden bi ifade kullandı. Evet futbolda şansada yer vardır. Tabii siz mücadele ederseniz ve şansınız da yanınızda ise maçı kazanırsınız. 

Kısa olarak da dün Beşiktaş'ın kazandığı Eskişehirspor maçına da değinelim: 

Beşiktaş dün özellikle 2.devre çok iyi oynadı. Çok gol kaçırdı. Ama bakınız beraberlik golü top öyle bir yerden geçtiki imkansız gibi yerden geçti ve gol oldu. Atılan 3. gol açık ofsayttı. Hakem hatası ile maç kazanıldı. Bu şu anlama gelemez: Beşiktaş çok iyi oynadı ve kazandı. İyi mücadele edersen şansın yaver gider.. Beşiktaş maçı kazanamasa idi; bu ligte ancak 4.olurdu. 

Sezonun geneline bakacak olursak, ik 4 takım arasında kimin şampiyon olacağı ve kimin 4. olacağı bana göre belli değildir. Bursasporu şampiyon ilan edenler, bu takıma en büyük ihaneti etmişlerdir. F.Bahçe yi küçümseyenler de bu takıma iyilik yapmışlardır. Beşiktaş istikrarsız bir görüntü çizmektedir. Beşiktaş dün sezonun en iyi futbolunu oynasalar bile, şanslarıda yanlarında idi. Eğer Eskişehir takımı 2- 0 iken 3. gol şansını atamadı. Es es takımı bu çok net bariz gol şansını değerlendiremeyerek Beşiktaşı canlandırdı. Önüne gelen bu şansı iyi değerlendiren Beşiktaş bu maçı kazanarak ligte var olduğunu gösterdi. 

Bugün derbi maçından sonra ise; Fenerbahçe, her maçı teker teker sakince ele alarak yoluna devam ederse başarılı olacaktır. Özellikle Kadıköy de Beşiktaşı devirirse, bu sezon şampiyon olabilir. Yalnız henüz şampiyonluk için konuşmak zamanı değildir. Her takımın şansı vardır. 

Ligte düşecek takım ve şampiyon olacak takım son haftalara kadar belli olmazsa, bu ligte her şey olur. ALİ SAMİ YENDE G.SARAY - BURSASPOR maçı ligin düğüm maçlarından biridir. Kader belkide Galatasaray bu sene ezeli rakibi F.Bahçeyi belki de kendisi şampiyon yapabilir. 

Son olarak; Alisamiyende ÖZHAN CANAYDIN için yapılanlar çok güzeldi. Allah rahmet eylesin. Her iki takımda çok centilmence oynadılar. Futbol oyundur. Spor centilmence oynanırsa anlam kazanır. 

Sevgi ve saygılarımla. TOPRAK SARİ 

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..