Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Dereotlu poğaça

Dereotlu poğaça
 

Malzemeler;

1 demet dereotu

2 yumurta ( 1 tanesinin sarısını ayır )

100 gr tereyağ veya katıyağ ( oda sıcaklığında )

1 kahve fincanı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

1 kabartma tozu

1 yemek kaşığı sirke 

2 çorba kaşığı yoğurt

Aldığı kadar un ( yaklaşık 4-5 bardak )

İçi  İçin  ;

100 gr peynir

Yapılışı;

Bir kaba unu koyun . İnce ince kıyılmış dereotunu , yumurta ,yağ, yoğurt ve tuzu ekleyin. Sirke ile kabartma tozunu karıştırın ve  una ekleyip tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yaptığınız hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp eliniz yardımıyla yarım santim kalınlığında açın ve  içine biraz peynir koyup kapatın. Hazırladığınız poğaçaları tepsiye dizip ayırmış olduğunuz yumurta sarısına bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyip poğaçaların üzerine  sürün . 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun,

 
Toplam blog
: 19
: 1904
Kayıt tarihi
: 07.10.12
 
 

İstanbul  da doğup büyüdüm ve yaşıyorum .. İş hayatıma ara verip oğlumu büyütüyorum. Özellikle Mu..