- Kategori
- Yemek - Mutfak
Dereotlu poğaça
Malzemeler;
1 demet dereotu
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısını ayır )
100 gr tereyağ veya katıyağ ( oda sıcaklığında )
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un ( yaklaşık 4-5 bardak )
İçi İçin ;
100 gr peynir
Yapılışı;
Bir kaba unu koyun . İnce ince kıyılmış dereotunu , yumurta ,yağ, yoğurt ve tuzu ekleyin. Sirke ile kabartma tozunu karıştırın ve una ekleyip tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yaptığınız hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp eliniz yardımıyla yarım santim kalınlığında açın ve içine biraz peynir koyup kapatın. Hazırladığınız poğaçaları tepsiye dizip ayırmış olduğunuz yumurta sarısına bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyip poğaçaların üzerine sürün . 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun,