Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '18

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
133
 

Dereotu ile Yumuşak Poğaça

Dereotu ile Yumuşak Poğaça
 

 

Malzemeler
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı sıvıyağ
250 gr Beyaz peynir
1 Adet yumurta (Beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket yaş maya
6 Su bardağı un (Un azar, azar dökülecek) Belki de 5 bardak un yeterli gelecektir.


Arası için
Beyaz peynir
İki yemek kaşığı kuru dereotu

Üzeri için
Yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı sıvıyağ
Arzuya göre çörek otu veya susam

Poğaçanın hamuru için su, süt, sıvıyağ, yumurtanın beyazı, toz şeker, tuz, yaş mayayı yoğurma kabına alın, ununu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru koyduğunuz kabın üzerine streç folyo ile kapatın, sonra sıcak tutacak mutfak bezi örtüp iyice kabarana kadar 1 saat dinlendirin.

Hamurumuzu yumurtadan büyük bezeler yapın, bezeleri elinizle uzunlamasına veya yuvarlak şekil vererek arasına beyaz peynir yerleştirip kapatın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin, çatalın ucu veya bıçak ucu ile üzerine çizik atıp süs verin. Üzerine temiz bir bez örtüp 30 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün önceden ısıtılmış 200° fırında 20 dakika pişirmek yeterli. Arzuya göre çörek otu veya susam kullanabilirsiniz, ben kullanmıyorum, çünkü dereotunun o leziz hazzı bana bir başka geliyor. Afiyet olsun.


Not: Peynirsiz, sade poğaça yapmak istiyorsanız; Size 2. bir alternatif verebilirim. Poğaça hamurunun içerisine tüm malzemelerle beraber iki yemek kaşığı dereotunu koyup yoğurun. Peynirsiz olacağı için (1 tatlı kaşığı yerine 2 tatlı kaşığı tuz konacak) Türkiye'de bulunmak gerçekten de büyük bir nimet ve ayrıcalık! Sebzenin gani olduğu bir ülke, yeşillik Cenneti. Siz bu leziz poğaçayı, rondodan geçirmiş olduğunuz bir demet taze dereotu ile yaparsanız, inanın size dereotunun nefis kokusu bir kaç tane poğaça yedirecektir, sevgilerimle.

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Canım Arkadaşım ellerinize sağlık deneyeceğim.Sevgiler selamlar sağlıklı mutlu günler öptüm.NAHİDE ÇELEBİ

NAHİDE ÇELEBİ 
 20.03.2018 9:14
Cevap :
Günaydın can Nahidecim ;) Denediğinizde seveceksiniz eminim. Sıvı yağ konusuna gelince orada bir bardak yazmıştım, 4/3 oranında kullanırsanız sağlık açısından, vücuda fazla yağ girmediğinden daha iyi olur. Şayet zeytin yağı kullanırsanız; Yarım bardak yeterli. Sonuçta hamuru yumuşak yoğurup özleşmesini sağlamak. Belirli yaştan sonra yağ vücudumuz için maalesef zararlı ve en aza indirgemek gerek. Sevgilerimle bende sizi öpüyorum, esen kalın.   21.03.2018 11:44
 

Merhaba Gülsen Hanım, mutfağımız konusunda sizden yararlı bilgiler alıyoruz. Elinize, dilize sağlık ve sofranıza bereket diyorum. Selamlar.

Abdülkadir Güler 
 20.03.2018 8:04
Cevap :
Günaydın değerli hocam. elimin erdiğince yapıp denemiş olduğum mutfak bilgilerimi dostlarımla paylaşmak beni mutlu kılıyor. Allah cc razı olsun sizlerin de sofranız bereketli olsun sağlık ve afiyetler dilerim. Her daim saygım ile Abdulkadir bey.  21.03.2018 11:47
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 382
Toplam yorum
: 653
Toplam mesaj
: 33
Ort. okunma sayısı
: 378
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster