Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Derin devlet mi? Derin ABD mi?

Derin devlet mi? Derin ABD mi?
 

Önce Rahip Sontoro sonra Hrant Dink cinayetleri İkisininde ortak noktası Trabzon. İkisinide ortak noktası 18 yaş altı gençler. İkisininde ortak noktası bu cinayetlerin kime yaradığı, kimlerin elini güçlendirdiği. Birde ikisinin de ortak noktası aynı çevreler tarafından bu gençlerin kandırıldığı, yönlendirildiği. En önemli düşünülmesi gereken Trabzon da neler oluyor olmalı? Çünkü Trabzonda hatta tüm Karadenizde birileri ellerini kollarını sallaya sallaya bir takım faaliyetlerde bulunmakta, gençlerimizin zaaflarını kullanarak kendi çevresine ve fikirlerine çekmeye, kandırmaya çalışmakta ve bir ölçüde de başarılı oldukları ap açık ortadadır.

Gözlerden kaçmaması gereken bir hususta şu olmalıdır. Bu cinayetler işlendi kim karlı kim zararlı çıktı? Zararlı çıkan elbette Türkiyedir. Bunun ceremesini elbette bireyler olarak hepimiz bir şekilde ödeyeceğiz. Dolar olarak olmasa bile kesin euro olarak ödeyeceğiz diye düşünüyorum.Tabiiki ulusrararası arenada kaybedilen prestij'in ölçümü ne dolarla nede euro ile olabilir. Bunu daha sonra daha acı olarak yaşamayız umarım. Buradan cinayetleri unutup cep derdine düştüğümüz anlaşılmasın sakın.

Birde neden aynı dilden konuşan bir Türk değilde Hrant Ding katledildi. Çünkü öyle olsaydı şimdi de olduğu gibi tüm dünya kendi değerlerimize, renklerimize sahip çıkamadığımız için bizi ayıplayacaktı, kınayacaktı o kadar. Ama sayın Hrant Dink katledilince bir taşta 3 değil hatta 4-5 kuş vurulmuş oldu. O kadar çok yönden zayıf durumda kaldıki ülkemiz. Bunu ancak çok profesyonel bir birim akıl edebilir ancak. Kimilerine göre Derin Devlet, kimilerine görede ve ağırlıklı olarak Derin ABD. Birde buna içimizdeki, aramızdaki bizden biri olarak gördüğümüz yandaşlarını eklersek bu fikre sahip olanlar pekte haksız sayılmaz. Derin Devlet'in ne işine yarar bu cinayetlerin işlenmesi.Ki varlığı bile tartışılabilecek bir birim. Ama adı derin abd veya herneyse onun işine yarayacağı aklı olan her insanın görebileceği bir şey. Çünkü her zaman ismi geçen birim Gem'i elinden bırakmamak için çeşitli oyunların içinde olmuş ve gelecekte de olacaktır. Kıbrıs kozu zayıflayınca Kerkük kozu, ihtiyatende Ermeni kozu hatta yarın korkarım ki Karadeniz kozu! Yunanistan bile sevmiş elçilik açmış karadenizde Trabzonda. Nede olsa aç tavuk kendini hala ambarda görmeye devam ediyor. Sözüm ona başkent yapacakmış ya...

 
Toplam blog
: 22
: 935
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

1966'da yine bir sonbaharda doğdum. Hala o sonbaharı yaşıyorum. Amacım yazar falan olmak değil sadec..