Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Derin devlet olmadan büyük devlet olunmaz!

Derin devlet olmadan büyük devlet olunmaz!
 

derinlik


Irak’ta başımıza çuval geçirilmesinin millet vicdanında açtığı yara kanamaya devam ederken Kuzey Irak’tan çekiliş zamanlaması başımıza geçen çuvaldan daha fazla üzdü bizi.

Yüzlerce yıl hükmettiğiniz toprakların üzerinde operasyon yapabilmek için Okyanus ötesi bir devletten istihbarat ve izin almak hangimizi üzmez ki?...

Bir ülke kendisini ancak bir başka ülkenin kanatları altında yaşayabilecek kadar küçük gören kadrolar tarafından yönetiliyorsa orada kandırma, kullanma, yönlendirme, izin ve yasaklama, onuru kırma ve törpüleme olaylarını yaşanacaktır.

ABD’sinden İngiltere’sine, Almanya’sından İsrail’ine kadar devletlerin ajanlarıyla cirit attığı, kendi çıkarları için kışkırtmalar, örgütlenmeler, kedine bağlı aşiretler, siyasi liderler yetiştirirken Türkiye yıllardır zamanı boşa geçirmiş sanki.

Büyük devlet olmak için büyük ordu, büyük toprak, büyük millet, büyük nüfus, büyük tarih yetmiyor.Büyük devlet adamları gerekiyor…Donanımlı, ileri görüşlü, bilgili, kendinden emin, güven veren, emperyal bir vizyonu olan…

Türkiye, genetik birikimi itibariyle hala dünyada özgün bir deneyin başını çekebileceği kaygısı diğer devletlerin hafızalarında yaşamaktadır.Bu bağlamda Sevr ya da Lozan imzalandığında “parçalanma, güçsüz ve mecalsiz bırakılma” hedefleri ve çalışmaları bitmiş değildir.

Türkiye eskiden beri kendi içinde dövüştürülerek, kardeş kavgalarıyla, ekonomik krizlerle cebelleşirken kendi ayakları üzerinde duramayacak bir yapıda kalması istenmektedir.

Bu anlamda borçsuz, bağımsız, kendi kendine yetebilen, bilgi ve teknoloji üretebilen, inisiyatif alan, güçlü ve lider bir ülke haline gelmemesi için Anadolu toprakları dünyanın en fazla ajanının olduğu, yabancı istihbarat örgütlerinin bu amaçla türlü oyunlar oynadığı bir gerçektir..

Türkler tarihi top yekun unutmadığı sürece, yani bir zamanlar Hunlarla, Atilla ile ilgisi olduğunu, Göktürklerle, Selçuklularla, Osmanlılarla aynı kökten, aynı mayadan geldiğini bilen nesiller az çok bilmeye devam ettiği sürece Türkiye dünyanın uygarlık alternatifi olmaya devam edecektir.Bu sebeple Türkiye emperyalist devletler ve küresel sermaye için ciddi bir tehdittir.

Türk toplum eğer yöneticisini seçmede isabet kaydedebilse; yani önüne sürekli başkalarıyla bağlantı kurmuş, önce dışarıdan destek ve icazet alıp sonra vatandaş önüne çıkmış insanlar değil de, dış güce yaslanmadan iktidar olabileceğini düşünen insanlar iktidar olsa işte o zaman Türkiye’nin önü açıktır.

Türkiye bu gün Irak’ta dengeleri değiştirebilecek uzantılara ve kendine özgü bir oyun planına sahip ülkelerin arasında yoksa devlet vizyonunun yirmi, elli, yüz yılını kurgulayıp hamleler yapabilecek bir “derin devlet”inin olmaması yüzündendir.

Devleti devlet yapan temel niteliklerden birisi olan “derin devlet” denilince ülkemizde hukuk dışı yapılanmalar, entrikalar, cinayetler, kendi milletine karşı komplolar kuran, yer altı dünyasına bulaşmış “çete”ler akıla gelmektedir.“Çete”lere “derin devlet” sıfatı yakıştırmak, devletin bir kurumuymuş gibi algılanmasını sağlamak milletimize ve devletimize yapılmış en büyük ihanetlerin başında gelmektedir. Eli kolu bağlı, ülkesinde ve dünya üzerinde devletlerin , örgütlerin yaptıklarını sadece seyreden, müdahil olamayan, vizyonsuz yani derin iradeden yoksun bir devlete devlet denmez oysa.

Bir ülkede tarihe ve milletle hesap vermek durumunda bulunan sorumluların denetleyemediği her türlü gizli oluşum ancak “derin çete” adıyla anılmayı hak edebilir.

Bir devlet, devlet özelliği gösteriyorsa derin iradesi ve elbette bunun meşru yapısı vardır.Ama bir devlet, devlet olma vasfını kaybederse köpeksiz köyde herkes değneksiz dolaşmaya başlar.Bu gün Türkiye’de derin devlet rolü oynamaya çalışan “derin odak”lar mevcutsa bunun sebebi aslında gerçek bir derin devletin olmayışındandır.

Derin devlet olarak tanımlanan yapılar devlet olmanın olmazsa olmaz bir vasfıdır.Derin devletin temel amacı “devletin zaafa düşmesini önlemek”tir. Türkiye’mizde ise devletin tekerine çomak sokarak onu arızaya uğratmak ve sonra güya onu onarmak için devreye girip devleti kurtaran yapılar vardır.Bunun adı derin devlet değil “çete” dir.Derin çeteler hangi duygularla ve kimlerle oluşursa oluşsun vatan ve millete değil Türkiye üzerinde oyunlar oynayan dış güçlerin amacına hizmet eder.

Türkiye bir türlü dünyanın gelmiş geçmiş en muhteşem devlet nizamını gerçekleştirmiş bir millete yakışacak siyasi, askeri, akademik, stratejik ve ekonomik tasarıların ülkesi olamamaktadır.

Kurtuluş savaşı vermiş bir ülkenin bugün her bakımdan “bağımlı” bir konumda bulunduğunu her olayda başımıza vurula vurula görmek giderek derinleşen hayal kırıklıkları yaratmaktadır.

ABD’nin kanatları altında civciv bir ülkeye dönüşmeyi Türkiye’nin kabul edebilmesi mümkün değildir.

 
Toplam blog
: 178
: 1496
Kayıt tarihi
: 01.10.07
 
 

Balıkesir doğumlu.1990 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Balıkesirspor Kulüp Yöneticili..