Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Derin devlet

Derin devlet, medya için son zamanların en kurcalanası konusu... Bazı gazetecilerimiz ve medya görevlilerimiz, maalesef bu konuya, at gözlüğü ile tamamen tek yanlı olarak bakmaktalar.

Aslında her Cumhuriyet, kendini korumak için bu tür örgütler kurmalıdır ve kuracaktır. Bu, aynen kendini öldürmeye silahla gelen birini, silahla vurmak gibidir. Açıkça nefs'i müdafaa dır. Sağlıklı düzenlerini kurmuş ve huzur içinde yaşayabilen tüm cumhuriyetlerin, mutlaka bu tür örgütleri vardır ve olmalıdır.

Bunun en önemli nedeni, ülkemizin maalesef çok düşmanı olmasıdır. Kaldı ki bu kadar düşmanımız olmasa da, belki bu kadar geniş değil ama gene de bu tür bir kuruluş olmalıdır.

Görünüşte, Türkiye nin stratejik ortağı olarak bilinen tüm ülkelerin, son zamanlarda ispatlanmış şekilde, Türkiye nin kuyusunu kazmaya çalıştıkları açığa çıktı. Örneğin veaky leaks te ABD nin , PKK ya nasıl malzeme ve muhimmat verdiği ortaya çıktı, açıklandı. Obama ve Hillary nin, bunu inkar etmeyip sadece özür dilemeleri de, bunun bir kanıtı değil mi? Bu örgütlerle kim mücadele edecek? Bunu polis yapamaz, Ülkenin sınırlarını korumakla görevli TSK asla yapamaz.

Lord Curzon un, Lozan dan sonra, tüm batı ülkelerini temsilen söylediklerini asla unutmayalım ve unutturmayalım. Çünkü bu politikalar, Batı nın kemikleşmiş politikalarından biridir.

Aman, Çocuklarımızı, torunlarımızı sistemli şekilde uyaralım. Onları Batı nın göz boyayan, muhteşem ama büyük bir yalan olan görüntüsü karşısında çaresiz ve yalnız bırakmayalım. Altta yatan acımasız emperyalizmi ve vahşi kapitalizmi ayrıca tarih boyunca akıttıkları , akıttırdıkları oluk oluk kanı asla unutmayalım, unutturmayalım

Ama asla batıdan da kopmayalım. Aynı Atatürk ün yaptığı gibi... Onlarla ülkesini kurtarmak için sonuna kadar savaşmış ama yine de Türkiye ye hedef olarak orayı yani batı yı göstermiştir..

Yine Derin Devlet konusuna gelirsek. Söylemek istediğim şu; Araştırmacı gazetecilerimiz, derin devlet veya adı her neyse bu örgütün yanlışlarını tabii ki ortaya koymaya çalışsınlar. Ama böyle bir örgüt gereksizdir ve böyle bir örgütlenme yanlıştır noktasına asla gelmesinler ve böyle bir mesaj vermemek için özellikle özen göstersinler. Çünkü gençlerimiz bu haber programlarından oldukça etkileniyorlar ve unutmayalım ki önümüzdeki yıllarda ülkemizi onlar yönetecekler.

İnanın bu tür kuruluşlarımız olmazsa, T.C. nin ömrü çok uzun olmaz.

Yeter ki bu kuruluşlar, siyasi, şahsi, satılmış, dini, etnik, bilim dışı, menfaat, v.s. etkisinde kalmadan, Türkiye cumhuriyetinin ilelebet yaşaması için çalışsın, çaba sarfetsin.

Hepimiz aynı araç içerisindeyiz ve yol alıyoruz. Tüm amacımız ve umudumuz sonsuza kadar, cumhuriyetimizin tüm insanları ile birlikte, asla etnik, dini, fikri v.s. hiçbir ayırım gözetmeden, huzur ve mutluluk içinde ve mümkünse en önlerde, hızla yol alması olmalıdır.

İşte derin devlet veya adı herneyse bu kuruluşlar, bu otomobilin belki çelik kafesidir , belki koltuk kemerleridir belki hava yastığıdır hatta belki de ABS sistemidir. Bunlar olmadan otomobil yine yol alır belki çok hızlı da gidebilir ama ben şahsen böyle bir arabaya binmek istemem. Binsem de asla çok hızlı gitmem, gidemem çünkü şunu çok iyi bilmekteyim ki bu araç kaza yapmaya daha açıktır çünkü ABS si yoktur ve kazadan sonra da tüm araç içindekilerin yok olma riski çok daha fazladır çünkü çelik kafesi, hava yastığı, koltuk kemerleri yoktur.

Son dönemlerde bir taraftan ekonomik düzelme ve hızla bir ilerleme varken bir taraftan da güvenlik önlemlerimiz olan, TSK, MİT, Polis, Derin Devlet v.s. gibi kuruluşlarımız acımazsızca eleştirilmektedir Bu beni korkutmaktadır. Özellikle TSK eleştirileri çok yıpratıcı boyutlara gelmiştir. Bazı medya kuruluşları kendilerini o kadar kaptırdılar ki, inanın toplumda ve gençlerimizde önemli yaralar belki de ileride de kapanmayacak yaralar açmaktadırlar.

Bunu bilerek, belki de menfaat karşılığı veya TC düşmanlığı nedeniyle yapanlara hiçbirşey diyemem ama bilmeyerek, iyi niyetle yapanlara diyorum ki LÜTFEN DİKKATLİ OLUN...

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..