Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '16

 
Kategori
Güncel
 

Derin uykulardan, erken uyanabilmek

Basitçe düşünelim, mahkemeye gidiyorsunuz; hâkim karşı tarafın adamı, doktora gidiyorsunuz, o da başkasının belki de onu o ülke bu ülke gezdiren ilaç firmalarının adamı, asker, polis, öğretmen, imam, diplomat ve diğerlerinin tamamı da birilerinin adamı birileri adına halkına değil de halkına özünde düşman olan ve halkını tarihten silmeye ant içmiş kişi ve gruplara hizmet ediyor. “Halka hizmet Hak’a hizmettir” düsturunun arkasına sığınıp, Hak’a hizmet ediyorum diyerek Şeytan’a hizmet edenlere rağmen şu ülke yani Türkiye hala ayakta ve dimdik durabiliyor ya gerçekten inanılmaz! Bu kadar ihanetin yoğun olduğu coğrafyada ayakta kalabilmek Allah’ın lütuftu olsa gerek!

Bu ülke gerçekten inanılmaz bir ülke. İnsanları, coğrafyası, geçmişi, gelenekleri, kültürü, tarihi ile kısacası her şeyiyle mükemmel bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye’de yaşayanların anlamadığı ve atalarından miras olarak kalan birçok güzel niteliklere sahip olmamıza rağmen bu bölge dünyanın en stratejik bölgesinde yaşıyor olmamıza rağmen bu bölgede sadece güçle ayakta kalınabileceğini kavrayamıyoruz. Bu bölge; tarih boyu tarihe yön verenlerin, dünyaya nizam getirenlerin ana merkezlerinden biri olmuştur. Bu coğrafyada zayıflayan devlet; hızla dağılmış, ancak çok hızlı bir şekilde yeniden ayağa kalkmıştır. Tarihte bilinen ilk uygarlıklardan Sümerlerden günümüze kadar burası Medeniyetlerin hem beşiği hem de mezarı olmuştur. Yıkılan medeniyetler neden yıkılmıştır hakkında bir sürü yazılı belge bulunsa da tarihe yön veremeyen, aslında uzaklaşan, takip edilen özelliğinden takip eden durumuna düşen medeniyet zamanla cadı kazanına dönüşür, sonra da yıkılırdı. İhanet bu bölgede sıkça karşılaşılan bir adettir.

Binlerce kilometre uzaktan Amerika; “Türkiye’deki gelişmelerden endişe duyuyoruz” diye açıklama yapmış. Hâlbuki tüm dünyada aklı başında olan her insanın ortak endişesi Amerika. Dünyalılar; elimizdekini alıp, bizi ne zaman tokatlayacak diye elli yıldan fazladır, insanlar derin endişe içinde. Uyuşturucu (futbol, sex, içki, kumar, uyuşturucu, geçinme endişesi, borç) almış bir dünya halkını rayından çıkarmış hızla uçuruma doğru sürükleyen ABD Türkiye’den endişe ediyormuş. Kızılderili soyunu ve kültürünü dümdüz eden, tarihten silen, gittiği her yerden kan ve gözyaşından başka geri zekâlı hapları götürmüş, modern eğitim adı altında her ülkenin vatandaşını yine kendi ülkesinin başına bela eylemiştir. Amerika’ya gidip de Türkiye’ye dönen bir kısım insan nedense artık Türkiye’ye Amerikalı gibi bakıp kendi ülkesine tepeden bakan, kendinden tiksinen ağır vakalara dönüştürüyor. Bazıları ise uzaktan kumanda ile etkileniyor, bizzat buradan da Amerika aşkıyla yanıp tutuşuyor. Ne aşkmış be!

Hayat basittir, yaşamı çok yükseltip beklentileri zirveye çıkaranlar İslam öğretilerinden, helal ve haramlarından uzaklaşan, atalarının nasihatlerinin en sahtelerini, alan (Devletin malı deniz, Bal tutan yalar, Her koyun asılır, Bana dokunmayan yılan yalan) onlar yetersiz gelince de halka sövenleri TV programları ile baş tacı eden, dini ile örf değerleri ile dalga geçilen, Asena’sını dansöz yapan, kadınlarını mala indirgeyen* bir anlayışın bu ülkeyi bu ülkedeki insanları artık uyandırması için gök kubbeyi kafamıza mı yıkması gerekiyor? Bayramı bayram tadında yaşayanlardan olmamız ve bir an evvel derin uykudan uyanabilmemiz dileğiyle!

                                                                           ***

*Kadınlar kutsaldır, kadın annedir, kadın kardeştir, kadın teyzedir, kadın haladır, kadın şefkattir. Türk ailesinde kadın şefkatin, korucu, kollayıcı, toplayıcı, birleştirici hayata dair ne kadar güzel şey varsa tamamının sembolüdür. Tarihten günümüze kadar bu hep böyle olmuştur. Yanlış mı? 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..