Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '13

 
Kategori
Deneme
 

Derinleşme azminde olmayanlar hiç farkına varmadan zamanla sığlaşırlar.

Derinleşme azminde olmayanlar hiç farkına varmadan zamanla sığlaşırlar.
 

Zamana ve mesafelere karşı tahammülsüz davranarak birkaç merdiveni birden atlamaya yeltenilmemelidir.


İşinizin şu ana düşen bölümüne odaklanabilseniz, her işin üstesinden gelebilirsiniz. Daha önceden birilerinin yaptığı ve yapmaya devam ettiği işleri sizde pekala yapabilirsiniz. Israr ve azimle yapılmayacak hiç bir iş, aşılmayacak hiç bir engel yoktur.

İşinizi yaparken değişmeyin ve ilkeli olun. Davranışlarındaki oynaklık, düşüncelerindeki renksizlik ve hayatlarındaki fantezilerle başkalarının gönlüne gireceklerini ve onları kendi düşünce çizgilerine çekeceklerini zannedenler, farkına varmadan eriyip gitmeye mahkum zavallı kimselerdir.

Muhataplar üzerinde, çok şey anlatanlardan daha ziyade dosdoğru yaşayanlar başarılı olurlar. Üç yabancı lisan ile sağlayamayacağınız itibarı hal'in lisanıyla elde edebilirsiniz.

Yaptığınız işte kusurlar olabilir, bilmelisiniz ki: kusura mazeret arama kusuru katlama demektir. Hatanızı ve eksikliklerinizi kabul edin ve bunları asla tekrarlamayın. Bile bile kusurlu iş yapmak insanın kendine saygısızlığıdır.

Neyi, nerede ve nasıl konuşacağınızı bilmeyebilirsiniz. Eğer inat etmezseniz, bu geçici bir durumdur. Bilgi, görgü ve tecrübe size yardımcı olacaktır; eğitilebilir ve öğrenebilirsiniz. Etrafınızı iyi gözlemleyin ve her kaynağı değerlendirin; küçüklerden büyüklüğü öğreneceksiniz.

Bütün varlıklar içinde tartışmaya en düşkün olan insandır.Kaba söz ve davranışlar ruhunda kabalık olanların dışa akseden hırıltılarından başka bir şey değildir. Heva ve hevesine uyan ve işi hep aşırılık olan kimselere vakit kaybetmeyin. Tahrik etmeyin, tahrik edilmiş bir insanın dengeli davranışlarlar sergilemesine imkan yoktur. Sorun yaratan değil, çözüm üreten olun. İnsanlarla ilişkilerinizi hep üst seviyede tutun. İnsanların en cimrisi olmayın. Selam vermek ve almak bedavadır. Ancak insan; minnet altına girerse, altına girdiği minnetin diyetini çok ağır bir şekilde ödemek zorunda kalabilir. Hayır diyebilmek belki evet diyebilmekten daha zordur ama insanı kölelikten kurtarır.

Bir ferdin herkesle iyi geçinmesi, onun kendi olarak kaldığı zaman bir kıymet ifade eder. Eğer o, kendine ait değerler açısından asimile olmuş, başkalarına karışıp tamamen onlara benzemişse, o zaman o şahsın iyiliği ve kötülüğünden, hoşgörü ve başkasını kabulünden bahsedilemez.

 Kendine güven yoktur; İradeyi iyi kullanma vardır. Trafik kazalarının en büyük sebebi alkol değil, kendine aşırı güvendir. Birlikte çalışabilmek ve takım olabilmek, meselelerin çözümünü kolaylaştırır. Bizim en büyük zaaflarımızdan biri de, akıl, mantık ve muhakemeyle davranılması gerekli yerlerde de hislerimizle hareket etmemizdir.

Kendisini olmazsa olmaz gören kimse, olmazsa olmaz meselelere karşı en büyük küstahlığı yapmış olur. Herkes kendini vazgeçilmez sanıyor ancak mezarlıklar kendini vazgeçilmez sananlarla dolu.

Hem insanların hem de kurumların en verimli oldukları anlar, en düzenli oldukları zamanlardır. Tertipli, titiz ve temiz olmak zamandan tasarruftur ayrıca huzur verir.

Topluluğun içinde bulunup onlardan gelen eziyete katlanmak, yalnızlıktan daha iyidir. Ancak topluma girmek, sürünün bir parçası olmak demek değildir. Toplumun olumsuz baskısına rağmen dosdoğru olmak en güçlü olabilenin seçeneğidir.

Sır, karşı koyulmaz bir güç kaynağı ve bozguna uğratılamayan bir ordu gibidir. Sen ona sahip çıkarsan o da sana sahip çıkar.

En önemlisi her şeyin bir sırası var. Zamana ve mesafelere karşı tahammülsüz davranarak birkaç merdiveni birden atlamaya yeltenmemelidir.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 22
: 4592
Kayıt tarihi
: 26.05.12
 
 

İktisat, Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi... ..