Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '08

 
Kategori
Eğitim
 

Ders çalışırken kendinizi motive edebilmeniz için öneriler

Ders çalışırken kendinizi motive edebilmeniz için öneriler
 

başarı


Ders çalışmak, sizin etki alanınızda olan, sorumluluğu size ait bir etkinliktir. Artısıyla eksisiyle başarı ve başarısızlıkta büyük pay size aittir. Bu bilinçle hareket edin.

"Bu ders zor.", "Bu konuyu anlayamam." gibi önyargılar olumsuz düşünmenize neden olur. Unutmayın müfredatta yer alan tüm konular normal zekâdaki bir bireye göre düzenlenmiştir. Bundan kuşkunuz olmasın. Olumlu düşünün ve başaracağınıza inanın.

Gerçekleri kabul edin. Bugün bazı konularda başarılı olamayabilirsiniz; ancak başarısızlığınız için "Başarısızlığım bugüne kadardı." deyiniz.

Zira bundan sonraki dönemde de başarılı olamayacağınızdan emin misiniz? Değişime, gelişime ve her bir çabanın karşılığını alacağınıza inanın.

Başarınızı başkalarıyla değil, kendinizle kıyaslayın. Gösterdiğiniz her bir çabayla, birikiminizin düne göre, bugün ne ölçüde arttığını gözlemleyin. Bir önceki sınava göre bir sonrakini izleyin.

Birkaç doğru daha çok, birkaç yanlış daha az yapmayı hedefleyin.

Kendinizle yarışın. Kaplumbağanın sabrını unutmayın. Göreceksiniz ki, sürekli gelişeceksiniz.

Herkes, kendinden sorumludur. Güçsüzlük, yetersizlik hissettiğinizde nedenlerini düşünün ve bunları ortadan kaldırmak için çalışın.

Hedeflerinizi gözden geçirin.

Uzun vadede size yarayan, öncelikli hedeflerinizi ön plana alın.

Standartlarınızı gözden geçirin. Günde 2 saat ders çalışıyorsanız neden 2, 5 saat olmasın? Adım adım standardınızı yükseltin.

Hata yapmaktan korkmayın.

Unutmayın ki "HATALAR İSTENMEZ, ANCAK YASAK DEĞİLDİR." Her bir hatanız size çok şey öğretebilir. Nedenlerini araştırın, sorun.

Yapamadıklarınızın üzerine gidin. Bunun bir eksiğinizden kaynaklandığını düşünün. Hatta daha ileri giderek soruları yapamadığınızda da sevinin. "İyi ki bu soruyla sınavda karşılaşmadım. Bakalım eksiğim neymiş?" düşüncesiyle hareket edin. Hata yapmadan doğruya ulaşamazsınız. Yürümeye başladığında düşmemiş bir çocuk gördünüz mü? Yürümeye başlayan bir çocuğun çabasını örnek alabilirsiniz.

Konuşma tarzınızı değiştirerek de kendinizi geliştirebilirsiniz. Kullandığınız dil, düşüncelerinizi; düşünceler ise, beyninizdeki kimyasal yapıyı; kimyasal yapı da eylemlerinizi etkiler. Her şey, hep, hiç, her, hiçbir, asla, herkes, bütün, tümüyle vb. genel ifadeleri atın. Yerine belki, bazen, çoğu kez, birçok, birkaç çok az, arada bir, genelde, büyük oranda gibi esnek ifadeler kullanın.

Olumlu düşünün.


Büyük düşünün, davranışlarınızı da buna göre planlayın

"Hayır" demeyi öğrenin. Bir süre arkadaşlarınıza, TV dizilerine, gezmeye, vb aktivitelere, "HAYIR", derslere "EVET" demeyi denediğinizde kazanacağınız zamanı düşünün. Unutmayın ki hedefinize ulaştığınızda bunlar için bol zamanınız olacak.

Başarılı olduğunuzu ve sonucun başarılı olacağını hayal edin.

Bu size enerji verecektir.

 
Toplam blog
: 54
: 2211
Kayıt tarihi
: 07.09.06
 
 

1975 doğumlu tipik bir terazi.. Kimine göre bu yıllara bir sürü şey sığdırmış biri; kimine göre..