Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '08

 
Kategori
Eğitim
 

Ders programı nasıl yapılır?

Ders programı nasıl yapılır?
 

Verimli ders çalışma teknıklarının başında planlı ve programlı çalışmak gelir.Öğrenci okula gelmeden önce amacını ve hedefini oluşturmalıdır. Amaç ve hedeflerde aile çocuğu etkilememeli ama yardımcı olmalıdır. Amacını oluşturmuş öğrenci bu amaca ulaşmak için yapılması gerekenleri öğrenmeli ve uygulamalıdır. Amacı inanarak oluşturmak yolun %50 sını aşmak manasına gelir.
Çocuk okula neden geldiğini öğrendikten sonra okulu bitirdiğinde sonucun ne olması gerektiğini önceden bilerek ve isteyerek hazırlandıktan sonra hazırlanma işi başlıyor. Ancak çocuğunuz amacına tam olarak odaklanmamışsa bir psikologran yardın alabilirsiniz. Hedefini çocuğunuz benimsemelidir.
Çocuğunuz hedefini benimsedikten sonra bu hedefe ulaşma yolları aranmalıdır. Önce öğrencilerinizin muhakkak bir çalışma planları olmalıdır. Bu planlar dersanelerden alınan hazır programlar olmamalıdır. Çünkü her öğrencinin kendi zaman akışına göre hazırlanan ders programları öğrencilerin daha kolay uyum sağlamalarını sağlayacaktır.
Ders programı hazırlamak için okuldan eve saat kaçta geldiğinizi ,ne kadar dinlenmek ve yemek için zaman harcadığınızı hesaplayın saat kaçta ders başlayacağınızı hasaplayın. Unutmayın her öğrencinin eve gittikten sonra çalışma saati 1-3 saat olarak ortalama hesap edilmektedir. Yani eve giden çocuk okulda yapılan dersin tekrarı için ayırması gereken ortalama saat 1 saat olarak ayarlanır.Ödev ve yarın için hazırlık 2 saat olarak ayarlanır. Eğer öğrencilerimiz saatlerini bu şekilde ayarlar ve uygularlarsalar devamlı ders çalışıp başarılı olamayan öğrenciler konumunda olmazlar.
Okulda yapılan ders evde tekrar edilmiyorsa %70 unutulmaktadır. Bu tekrarlarda günlük ,haftalık, aylık tekrarlar olarak devam etmektedir. Bu tekrarlarda programda yer almalıdır.
Ders çalışma teknikleri arasında en etkili olanlar derse hazırlıklı gitmek ve dersten sonra tekrar etmekte yatmaktadır.
Hazır ders programlarındanda yardım alabilirsiniz. Ancak zamanları kendi çalışma zamanlarınıza göre ayarlayın. Ayrıca bazı konular daha ağırdır daha çok zaman alırlar. Bu durumda zamanınızı arttırabilirsiniz.
Programın sağladığı diğer fayda çocuğun kendini ve zamanını yönetebilme yeteneğini kazanmış olur. Zamanın para kadar değerli olduğunu untmayın. Zaman ne kadar etkili kullanılırsa sonuç o kadar olumlu olacaktır.
Çocuğunuza zamanını,parasını,kendini planlı programlı kullanmayı öğretmenk en büyük kazanç olacaktır.
Çocuğunuzu okula amaçsız göndermeyin. Çocuğunuz amaç ve hedefini muhakkak bilsin. Amacına ulaşma yollarınıda öğrenin ve çocuğunuza öğretin. Eğitim işi şansa bırakmak değildir. Olması gerekeni önceden bilmek,kendini tanımak ve çocuğun kendine güvenini sağlamakla başlayın eğitime.
 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..