Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '11

 
Kategori
Tarih
 

Dersim halkı önce gizlice lanetli ilan edildi sonra katledildi!

Dersim halkı önce gizlice lanetli ilan edildi sonra katledildi!
 

ÇOCUKLAR!


Bütün bahanelerin, belgelerin, bulguların, altındaki büyük tarihi gerçek budur. Dersim halkı önce sinsice lanetlendi sonra katledildi. Tarihte dinlerin, ırkların, mezheplerin, kabilelerin birbirini lanetleyip katlettikleri vakidir lakin devletin bir halkı lanetleyip katlettiği gibi bir lanet vuku bulmuş değildir.

Devlet bir halkı lanetler mi? Lanetleyen devlet olabilir mi? Devlet adalet ise, adaletin laneti olabilir mi? Lanetli olan adaletli olabilir mi? Devlet kılığı altına girip, bir halkı lanetleyerek katletmek tarihte insanlığa yapıştırılmaya çalisilan sinsi illetlerden biridir. Yahudiler de Hitler tarafından önce sinsice lanetlenip (İsa’yı öldürmekle suçlanıp) sonrada katledildiler. Bu; Dersimde olduğu gibi savunmasız, sahipsiz, çaresiz, zavallı bir halkı diğerlerine meşru yoldan katlettirmeye çalismanin en manyakça ruh halidir. Tarihte dincilik, ırkçılık, mezhepçilik devlet kılığına girerek dersimde en lanet yüzünü gösterdi. Devlet kılığındaki lanet dersimde insanlığın içine bir illet gibi girdi. Bu illet dersimde öyle bir kudurup kuduzlaştı ki hezeyanlı heyecanıyla çocuklarin canını dahi yiyebilecek bir caniliğe büründü.

İroni şudur ki; lanetlenmiş olan bu halktan öldüremediklerini kendisi gibi düşünmeye kendisi gibi olmaya zorlayarak kendi lanetine benzetmeye çalisti çünkü bir parçasını içinizde taşimadığınız hiç bir şey ne size yapışır nede size benzer nede sizin gibi olur. Yani gerçek şudur ki, devlet kılığındaki lanet, dersimde aynada kendi yüzünü gördü çünkü devlet medeni dünyanın ruhunda sadece ve sadece adalettir. Adalet, lanet nedir bilmez. Dersimde devlet kılığına girip halkı katleden laneti, ilahi adaletin ruhu ile bütün insanlığın huzurunda  lanetliyoruz. Bu lanet o zihniyetin ruhuna yapışmış bir illet olarak sonsuza kadar lanetli kalacaktır VE BÖYLECE İNSANLIK KENDİNİ, İLELEBET O LANETLİ İLLETEN AYIRMIŞ OLACAKTIR.

(M.ALİ ŞIRİN TARİH ÖGRT)

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..