Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '16

 
Kategori
Siyaset
 

Dersimiz ahlak!

Dersimiz ahlak!
 

Biz ne diyoruz sürekli olarak?

- İstisnalar hariç dünyadaki tüm devletler ve dolayisiyle tüm siyasi partiler emperyal güçlere odaklı sözümona politika üretmeye çalışarak aynı ülkelere ve başta Washinton'a hem ekonomik olarak hem de  siyasi bağlamda bağımlılıklarını sürdürürler.

Durum böyleyken siyasi liderlerden insana dair güzel şeyler beklemek hayalcilik olur. Küba gibi ender ülkelerde hariç siyasi parti lideri seçimlerinde dahi tamamen bahsetmiş olduğum ülkelerin onaylarıyla gerçekleştirildiğini düşünürüm.

Dolayisiyle iktidar ve muhalefet partileri birbirleriyle rakip partiler gibi gözükseler de kazın ayağı öyle değildir. İktidar partisi ile muhalefet partileri asgaride ortak hareket ederler zira Washington'a ve emperyal ülkelere bağımlılık gereği siyasi mekanizmalar böyle çalışmaktadır maalesef.

Mesela ülkemizde demokratik seçim gibi görünen muhalefet liderlerinin desteğiyle "çatı" formülü kanalıyla  istenilen cumhurbaşkanı seçilmiştir.

7 Haziran seçimlerinden sonra seçimlerde yenik düşmüş iktidar partisini tekrar yeniden tek başına iktidara devam etmesi için neredeyse canla başla muhalefet partilerin dolaylı olarak desteklerini gördük.. 

Siyaset arenasında bile muhalefet partilerin iktidar partisini desteklemekte olduğu zaman zaman yazanlar çizenler tarafından dillendirilmektedir.

*

Ensar Vakfı'nda yaşanmış olan ahlak dışı olayın üstü kapatılması için ana muhalefet lideri tarafından söylenmiş olduğu "önüne yatmak" sözcüğünü iktidar partisi mensupları ve seçmenlerin algılamış oldukları gibi algılayıp değerlendirmiş olsaydım 'iktidar partisine destek veriyor' derdim ama "önüne yatma" deyiminin örneğin, "yıkım kararı alınmış olan gecekondu'yu yıkmaya çalışan iş makinesinin önüne yatan kişi" analamına geldiğini bildiğim için böyle bir polemiğin yapılması bile abesle iştigal olduğunu düşünuyorum.

Kılıçdaroğlu'nun söylemiş olduğu 'önüne yatmak' cümlesi, herhangi birinin önünü kesmek anlamına geldiğini iktidar partisi mensupları tarafından iyi bilindiği halde konuyu bilinçli şekilde farklı algıya çekerek sözümona siyaset yapmaya çalışıyorlar.

Acı olan ülke bağımlılığı nedeniyle emperyal güçlere ve Amerika'ya destek bağlamında tüm partilerin canla başla destek verdikleri kadar, adeta ahlak kuralları iktidar partisinden soruluyormuşcasına "önüne yatmak" deyimini cinsel fanteziye çekmeleridir.

Gün aşırı bile değil hergün iki ve daha çok şehit veren ülkede siyasilerin yapmış oldukları polemiklere bakarak bir kez daha seçimlerde sandığa gitmek konusunda iki kere düşününüz derim.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..