Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '09

 
Kategori
Okullar
 

Dersimize hazırlıklı olalım

Dersimize hazırlıklı olalım
 

Öğretmenler, mühendisler, doktorlar ve bütün meslek erbabı işine başlamadan iş planı yaparlar. Herkes işi için ayrıca antremanlıdır.

Plan nasıl yapılır? Kim ve niçin yapılır bunun için sayfalarca yazı yazabiliriz.

Bu gün siz eğitim gönüllüsü dostlara Sakarya ilimizin eğitimdeki beceriksizliklerini anlatan gazete haberlerini eklemek istiyorum. Yorumu siz yapın.

Temeli atılan ve yapılamayan okul ve öğrencilerinin ve de öğretmenlerinin başından geçenleri okuyalım.

Sakarya'da okullarının inşaatı tamamlanmayan ve geçen yıl misafir olarak eğitim gördükleri okula alınmadıklarını öne süren Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, ders başı yapamayınca velileri ile birlikte Sakarya Valiliği'ne yürüdü. Kızgın veli ve öğrencilerle görüşen Vali Hüseyin Atak, yeni okulun bir ay içinde eğitim ve öğretime açılacağını, öğrencilerin geçici olarak başka okullarda öğreninmlerine devam edeceğini söyledi.

Okullarının Arifiye Kaymakamlığı'na devredilmesinden dolayı geçen yıl Sakarya Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi'nde misafir öğrenci olarak eğitimlerini sürdüren Sakarya Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Adapazarı ilçesi Alandüzü Mahallesi'nde yeni yaptırılan okullarının tamamlanmaması nedeniyle bu yıl ders başı yapamadı. Milli Eğitim Müdürlüğü, okul inşaatı tamamlanıncaya kadar öğrencileri Camili Mahallesi'nde geçen yıl misafir oldukları iki okula yönlendirdi. Öğrenciler, geçici olarak eğitim görecekleri iki okulda diğer öğrenci velilerinin tepkisi üzerine idare tarafından okula alınmadı.
Mağdur öğrenciler ve velileri, sorunun çözümü için Camili'deki Sakarya Lisesi'nden Sakarya Valiliği'ne yürüdü. Resmi Daireler Kampüsü'ne gelerek Vali Hüseyin Atak ile görüşmek isteyen veli ve öğrenciler polis tarafından durduruldu. Bir süre sonra Vali Atak, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ile birlikte veli ve öğrencilerin yanına gelerek sorunlarını dinledi. Eğitim döneminin başlamasına rağmen çocuklarının derslerine başlayamadığını belirten öğrenci velileri, sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istedi.

Sorunun Alandüzü Mahallesi'nde yeni inşa edilen 16 derslikli okulun tesliminin gecikmesinden kaynaklandığını söyleyen Atak, yeni okulun 1 ay içinde eğitime açılacağı sözünü verdi. Ekonomik nedenlerden dolayı okulların tesliminin geciktiğini kaydeden Atak, "Geçtiğimiz yıl 4 yeni ilçe kurulmasıyla birlikte, öğrencilerimizin eğitim gördüğü okul Arifiye Kaymakamlığı'na, onarılmak suretiyle teslim edildi.

Öğrencilerimize Alandüzü Mahallesi'nde yeni bir okul inşa ediyoruz. 2007 yılının temmuz ayında inşaatı başlattık. Müteahhitin ekonomik kriz nedeniyle sıkıntıya düşmesinden dolayı 6 aylık gecikme oldu. Söz veriyorum, ekim ayının sonunda öğrencilerimizi yeni binaya taşıyacağız." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise 380 öğrencisi bulunan Sağlık Meslek Lisesi'nin 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin Sosyal Bilimler Lisesi'nde, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin ise Sakarya Lisesi'nde eğitime geçici olarak devam edeceklerini söyledi.

Vali Atak'ın, okulun bir ay içinde açılacağı sözünü vermesinden sonra veli ve öğrenciler olaysız şekilde Valilikten ayrıldı. Atak, daha sonra Milli Eğitim Müdürü Yazıcı ile birlikte Alandüzü Mahallesi'nde yapımı devam eden Sağlık Meslek Lisesi'nin inşaatında inceleme yaptı. Atak, okul müteahhidi Süleyman Onat'a okulu 20 Ekim'de teslim alacağını belirterek eksikliklerin kısa sürede giderilmesi talimatını verdi.

Okulun müteahhidi Onat, 2007 yılı temmuz ayında ihaleye çıkarılan okulun inşaatında bazı sorunlar sebebiyle gecikme yaşandığını belirtti. Okul için ihale sürecinde Camili Mahallesi'nde arazi tahsis edildiğini, ancak heyelan riski yüzünden bu arazinin yerinin değiştirildiğini anlatan Onat, şunları söyledi:

"Okulun inşaatı ilk olarak Camili'de yapılacaktı. 2007 yılında okulun inşa edileceği bölgede hafriyat çalışması yaptık. Yerel basın heyelan riskini gündeme getirdi. Daha sonra idare inşatımızı durdurdu. 2008 yılı nisan ayında bu okulun temelini attık. İnşaat bu tarihte başladı. Okulda yasal bir gecikme yok, sözleşme neyi gerektiriyorsa o durumdayız. 16 Eylül'de geçici kabul dilekçemizi verdik. Heyet, okulda inceleme yaparak eksikleri tespit edecek. Bu heyetin gelmesi 30 günü buluyor. Kabul heyeti eksiklerin tamamlanması için ek süre verecek. 17 Temmuz'da teslim etmemiz gerekiyordu, 3 binanın 1 kilometrelik kanalizasyon işi de bize yüklendi. O yüzden idare bize 60 gün daha süre vermek zorunda kaldı. Geçici kabul süremiz 16 Eylül. İnşaatlarımız yüzde 98 seviyesinde. 16 derslikli Sağlık Meslek Lisesi üzerinde yoğunlaşacağız. Sağlık Meslek Lisesi inşaatının eksiklerini tamamlayacağız. 23 ekimde geçici işgal yaptırabileceğiz.''

 
Toplam blog
: 14
: 1943
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

1956 Artvin doğumlu İlk, orta, lise öğrenimini Artvin-Şavşatta tamamladı. Yüksek öğrenimini Erzuru..