Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '08

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Derviş İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday olur mu?

Derviş İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday olur mu?
 

Son zamanlarda çıkan bazı haberlere göre CHP İstanbul’dan aday gösterecekmiş sayın Derviş i.

Kriz başladığından bu yana önemli tahminler yapıyor UNDP başkanı olarak Derviş. Bugün de krizin sanıldığından da ciddi olduğunu ve etkilerinin yeni yılın ilk altı ayında çok daha fazla hissedileceğini, çıkışın uluslar arası bir koordinasyon ve teşvik politikalarıyla mümkün olabileceğini söylüyordu.

Mütevazi kişiliği ve karizması, müthiş hitabeti, İngilizcesi, ekonomi bilgisi ve dünya vizyonu ile uluslararası bir aktör olan Derviş, büyük bir hayal kırıklığı ile terk ettiği Türk politik hayatına Belediye Başkan adaylığı için döner mi?

Dönmez, dönme ihtimali sıfıra yakındır.

CHP milletvekilliği döneminde ismi kullanılmış, fikirleri ve projeleri parti tarafından dikkate alınmadığı için,o dönemde siyaset yapma şeklinin ve parti yönetim şeklinin değişmesi gerektiğini defalarca ifade etmiştir.

Ekonomi Bakanlığı yapmış, şu an dünyanın saygın kurumlarından UNDP'de Başkanlık yapmakta olan biri için, Belediye Başkanlığı’na geçiş, kariyer ve mesleki hizmet anlamında bir statü düşüklüğü olarak da değerlendirilebilir.

Bu tür haberleri çıkaranlar, Kadir Topbaş’ı, Derviş’in prestiji, gücü ve karizmasıyla yarıştırmak ve “ en az onun kadar güçlü” gibi bir mesaj vermek istiyor olabilirler.

Kaldı ki, akademisyenlikten gelen bir ekonomi üstadının, Belediye Başkanlığı gibi şehrin yönetim ve alt/üst yapı sorunlarına çözüm bulacak bir pozisyonda nasıl bir bir katkısı olacağı da tartışılmalıdır. Ekonomi yönetiminde gösterdiği koordinasyon yeteneği ve ekip çalışma becerisiyle kendisini kanıtlamış olsa da Beldiyecilik çok başka bir hizmet alanı...

Bu tür iddiaları ortaya atanlar, bunlara bir akılcı dayanak bulma gereğini hiç mi duymuyorlar?

Bu ülkeye hizmet için Derviş’i istiyorlarsa, bol bol konferanslara davet etsinler ya da “ekonomi bakanı” yapsınlar...

 
Toplam blog
: 144
: 1429
Kayıt tarihi
: 12.09.07
 
 

ODTÜ İşletme mezunuyum, felsefe bölümünde master eğitimi aldım, uzun yıllar bankacılık ve finansm..