Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '13

 
Kategori
İnançlar
 

Desibeli yüksek ve kötü okunan ezanlar huşu veriyor mu? Hayır vermiyor..

Desibeli yüksek ve kötü okunan ezanlar huşu veriyor mu? Hayır vermiyor..
 

O kulakları kapatıp kurtarıyor, ya bizim kulakların bekareti n'olcak?


Ezan ve Huşu

Ezan güzelce makamında okununca huşu vermekte ama ya betsesli ve kötü makamlı müezzin tarafından okunan ezanlara ne demeli? Hele birde sesi Türk Hava Kuvvetleri jetlerinin desibeline yakın tonda ayarlandı mı o kötü okuma ve kötü sesle inanın işkence gibi olmakta.

Başakşehir'de işte bu şekilde ezan okuyan bir Cami daha var. Etrafında oturanlar aman burası Türkiye deyip dindar ve namaz kılan insanlar oldukları halde bet sesli müezzinin ezanı katledercesine okuduğu ezana gıkları da çıkmıyor.

Allahtan o cami ve müezzini bizim eve uzak.

Diyanetişleri Başkanlığı hiç değilse cami hoparlorlerinden belli desibelin üzerine çıkmayacak şekilde ayarlama yapmalı. İnanın o müezzin o ezanı okurken kulaklarınızı tıkarsınız adam katlettiği o güzelim ezan cümlelerini okurken arada bir nefes alırken o nefesi kasırga gürültüsü şiddetli rüzgar sanırsınız.

Namaz kılanlar neyse zaten sabahleyin kalkıp kılıyorlar fakat düşünsenize bir namaz kılmayan bir adamın halini, yada o yerden ev almış olan ateist birini. Benim gibi bir Müslüman bile o tür çirkin ezan okumaya karşıysa o ateist vaya namaz kılmayan müslüman'ın durumunu bir düşünsenize. Uykunun en derin yerinde desibeli sonuna kadar açık bir minareden uçak gürültüsü şeklinde makamsız "ALLAHU EKBER" dediğini. O adam kendini bir an Suriye'li mualiflerin yada rejim askerlerinin çatışması içinde zannedip yataktan düşmesinin hakkını kim ödeyecek?

Ezanı güzel okuyan ve minareden desibeli güzelce ve insani düzeyde ayarlayan müezzinlerden Allah razı olsun, onlar olması gerekeni yapıyor.

Bununla beraber sesi sonuna kadar açan cahil bir takım müezzinler bişey yaptıklarını sanıyorlar. Oysa bilmiyorlarki kaç tane insana kendilerine küfrettiriyorlar, ya haşa Allaha, kitaba, Peygambere o yüksek desibel yüzünden küfrederlerse cahillikle buna sebebiyet vermenin günahını vebalini Diyanet ve o Müezzin taşıyacak mı?

Allah Kuran'da Peygamber efendimize bile seslenirken sesi güzel bir tonda tutmayı emrediyor, seslerin en çirkininin eşek sesi olduğunu söylüyor ve ikaz ediyor.

Allah aşkına biraz estetik lütfen.

Peygamber bir hadisinde "Sizden biriniz bir iş yapacağı zaman onu en güzel şekilde yapsın" diyor.

Söylermisiniz Allah aşkına milletin kulak zarının bekaretini yırmanın nesi caiz?

Aşağıdaki linkte bir ezan nasıl okunur dinleyin lütfen. İnsanın içi titriyor. Başakşehirdeki adını vermek istemediğim o camiden okunan ezanda ise sinirden elleriniz titriyor....

http://www.youtube.com/watch?v=Ivzp1X9Ijjc

Bundan 10 sene önceydi sanırım Diyanete Barkovizyon ve laptopla Cami duvarına devasa görüntüyle cemaate hutbe verilmesi konusunda mail atmıştım, Diyanetin umrunda bile olmadı. Caminin içindeki süsü düşüneceklerine Camiye sinevizyon alarak görüntülü hutbe başlatmak akıllarının ucuna bile gelmiyor. 

İnşallah insaf sahibi bir Diyanet yetkilisi bu yazıyı okurda ezanları teftiş ederler ve belli bir desibele kadar izin verirler. Müezzinlerin ezan okurken arada bir nefes alırken burunlarının kıllarının arasından geçen havanın yükseksesle geçişini de berbatça okuduğu ezanla beraber dinlemek zorundamıyız Allah aşkına?

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..