Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '19

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Detoksun Faydaları

Detoks aslında vücudu arındırma, temizleme beslenmesidir. Aşırı yemek yediğiniz ya da düzensiz, sağlıksız beslendiğinizi düşündüğünüz dönemler için, detoks ile hem vücudunuzda oluşan ödemi atabilir hem de daha sağlıklı bir döneme geçebilirsiniz. Hatta kilo vermek istediğiniz zamanlarda bu detoks kürlerinden destek alabilirsiniz. Detoks kürleri, sindirim sistemini ve bağırsakları temizler. Aynı zamanda vücudun toksinlerden arınmasında yardımcı olur. Bunlarla beraber metabolizmayı hızlandırdığından yağ yakımı ve kilo verilmesine de büyük ölçüde katkı sağlar. Çeşitli taze sebze ve meyvelerin, baharatların karışımından oluşan bu detoks kürleri aynı zamanda anti aging etkisi yaratır ve organların yenilenmesine yardımcı olduğu gibi cildin de yenilenmesi ve tazelenmesini sağlar.

Aslında genel olarak belli zamanlarda detoks yapmak, hayati önem taşıyan karaciğer, akciğer, böbrek gibi organların toksinlerden arınmasına büyük ölçüde destek olur.  Kısacası detoks uyguladığınız zaman, saç tellerinden tırnağınıza kadar yenilenmiş ve canlanmış olursunuz. Yani hem bedenen hem de ruhen arınmanızı sağlayacak ve kendinizi daha dinç ve sağlıklı hissetmenizi sağlayacaktır.

Hangi Besinler Detoks Etkisi Yaratır

Sarımsak, tam bir antioksidan kaynağıdır ve c vitamini gurubu arasında en güçlüsüdür. Vücudu zararları olan tüm maddelerden arındırdığı gibi metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Saçların ve cildin tazelenmesi açısından da oldukça fazla faydası vardır.

Yeşil çay, günde sadece 2 fincan yeşil çay içerek zararlı olan tüm toksinlerden arınabilirsiniz. Sık idrara çıkmazınızı sağlar ve sindirim sistemini harekete geçirir. Müthiş bir antioksidan kaynağıdır. İçeriğinde kateşin, beyinde bulunan ölü nöronlarında düzelmesine büyük ölçüde destek vermektedir.

Beyaz lahana, içeriğinde bulunan B, C, E vitaminleri sayesinde, detoksun vazgeçilemez bir parçasıdır. Hücre yenilenmesinden, organların güçlenmesine kadar  bir çok konuda destek veren bir besindir.

Limon, C vitamini deposu olduğunu herkes bilir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinden önemli ölçüde katkı sağlar. Yüksek bir antioksidan kaynağı olduğundan vücudu temizler.

Şayet evinizde bir detoks karışımı hazırlamak istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey katı meyve sıkacağıdır. Eğer ilk kez detoks uygulayacaksanız sadece 3 gün yapmanız yeterli olacaktır. Bu 3 gün içerisinde gerekli vitamin ve enerji kafi miktarda alınabilir. Vücudunuz temizlenir ve bağışıklık sisteminiz güçlenir. Birkaç gün ara verdikten sonra tekrar uygulayabilirsiniz.

Detoks Uygularken Dikkat Edilmesi Geren Noktalar

Öncelikle detoks uyguluyorsanız mutlaka gün içinde 2 ve 3 litre arasında su tüketmelisiniz. Bu sayede metabolizma ve sindirim sistemi daha sağlıklı çalışır.

Detoks uygularken en azından haftada 3 gün yarım saatlik yürüyüşler yapmalısınız.

Bu süreçte alkol ve sigara tüketiminde de kaçınmak gerekir.

 

 
Toplam blog
: 13
: 58
Kayıt tarihi
: 13.07.19
 
 

Merhaba, ben Burcu :) Burada olma amacım, bildiğim, gördüğüm ya da gözlemlediğim her şeyi meraklı..