Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '16

 
Kategori
Müzik
 

Dev bir şölen, Sziget Festivali

Dev bir şölen, Sziget Festivali
 

Sziget Festivali


 

 

 

Bu yıl 23. kez gerçekleşecek Avrupa’nın efsaneleşen Sziget festivali, sadece bir müzik festivali değil, 1 hafta boyunca muhteşem bir ada içinde yaşayan gençlere unutamayacakları bir zenginlikte rengarenk anılar bırakacak dev gibi bir kültür sanat şenliği…

 

Cenk Erdem

 

 

2009 yılından beri bir parçası haline geldiğimiz festivalde bu yıl Ceza festivalin en önemli sahnelerinden Avrupa sahnesinin yıldızlarından oluyor. Sziget Festivali’nin Türkiye temsilcisi Yonca Temizocak O'Mahony ile festivale geri sayım devam ederken, festival hakkında ne varsa öğrenmek için kolları sıvadım…

 

 

 

 

*Sziget bine yakın performansın gerçekleştirildiği Avrupa'nın en büyük festivallerden biri, artık biz de bir parçası sayılabilir miyiz?

 

Esasında 2009 yılında temsilciliğe basladığımızdan beri parçasıyız. Festival alanı girişinde tüm temsilcilik bayraklarının olduğu bir yol var ve orada Türk bayrağı 2009 yılından beri dalgalanıyor ve 2009 yılından beri Sziget Festivalinin Türkçe websitesi var.  Bunun yanı sıra Sziget Türkiye’nin amacı Türk gençlerinin böylesine önemli bir festivali deneyimlemeleri için çalışmalar yapmanın yanısıra ileride birçok Türk grubunun Sziget Festivalinde sahne almasını sağlamak. Bu yıl Ceza ile başlattığımız ünlü Türk müzisyenlerin Sziget’te sahne alması, önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Organize ettiğimiz müzik yarışmamız Sziget Talent Turkey sayesinde de önemli upcoming gruplar yine Sziget festivalinde yer almaya devam edecek.  Gerek gelen binden fazla Türk seyirci gerekse festivalde sahne alacak sanatçılarımızla Sziget festivalinin önemli ülkelerinden biri olmaya devam ediyoruz.

 

 

*2009 yılından beri böyle büyük bir organizasyonla neredeyse onlarca dev pop starı da sahne alıyor, pop starlarına bakacak olursak Sziget Avrupa'nın Coachella 'sı diyebilir miyiz?

 

Hit ve popüler isimlerin sahne alması açısından evet… Ancak Coachella daha çok belirli bir zümreye hitap ediyor. Sziget ise hem festivalin hem de şehrin her kesime hitap eden uygun fiyatları dolayısıyla çok daha birleştirici bir festival. Sziget festivalinde pop müzikten caza etnikten reggae’ye her türlü müzik türü olması da Sziget’i Coachelladan ayırıyor.

 

*Dünyaca ünlü şarkıcı ve gruplar sahne alsa da aslında Sziget sadece bir müzik festivali değil, bize festivalin tüm renklerinden bahseder misiniz?

 

Evet Sziget yalnızca bir müzik değil bir kültür-sanat festivali. Sziget festivali ada içinde 1 hafta boyunca yaşayan gençleri eğlendirmek ve unutulmaz tecrübeler için elinden gelen her türlü hizmet ve programı sunuyor ve her an karşınıza ilginç detaylar çıkıyor. Sokak tiyatrosunun çok ilginç örneklerinden, sıradışı sergilere, evlenme çadırından lunaparklara çok çeşitli aktivitelerin yer aldığı dev, bir gençlik adası demek daha doğru olur. Sanatsal etkinliklerin yer aldığı Luminarium; Sziget adası sakinlerinin ölmeden önce hayallerini yazdıkları Before I Die duvarı; gece ve gündüz Afrika, Latin ve Karayip ritimleriyle dans etmek, otantik keşifler yapmak ve ünlü dj’lerin ritimleri ile eğlenebileceğiniz, aynı zamanda otantik giysi ve takılarla dolup taşan ada içinde adeta rengarenk bir atölye olan Afro-Latin Reggae Village, yepyeni müzisyenleri keşfetme imkanı sunan samimi ve eğlenceli Campfire, olağanüstü ve benzersiz sanatsal şovlar izleyebileceğiniz büyülü çadır Magic Mirror ve adanın kuşkusuz en popüler noktalarından bir tanesi olan Sziget Plajı…

 


*Ceza festivalin en önemli sahnelerinden Avrupa sahnesinin yıldızlarından oluyor, Ceza için böyle güzel bir teklif nasıl gelişti?

 

Sziget Türkiye olarak en önemli misyonumuz ünlü Türk gruplarının Sziget festivalinde her sene yer almasını sağlamak. Bunun için de en önemli kriter ülkeden satılan bilet sayısı. Geçen sene 1200 Türkün festivale gelmesi ve bizim uğraşlarımız sayesinde Türk grup çıkarma hakkımız oldu. İlk Ceza ile başlamamızın nedeni ise Ceza’nın öncelikle Türkiye'nin en yetenekli ve dünyaya açılmış sanatçılarından biri olması.  Aynı zamanda müzik tarzı ve sahne performansı ile Sziget festivali tarz ve ortamına bire bir uyacağını ve festivalseverlere çok keyifli bir konser yaşatacağını düşünüyoruz. Ceza ayrıca Türk fanlarının yanısıra Almanya, Hollanda gibi başka ülkelerden de heyecanla beklenen bir isim. Ceza'nın Sziget Festivalinin en önemli ve eğlenceli performanslarından biri olacağına inanıyoruz.

 


*Geçtiğimiz sene 95 ülkenin katılımı ve 400 bini geçen izleyici ile Sziget büyük bir rekor kırmış, peki sizce Ceza nasıl bir kalabalığa sesleniyor olacak? 

 

Bu yıl 23. kez gerçekleşecek Sziget festivali, başlangıçta yalnızca Macar gençlerin eğlenmesi için düzenlenen butik bir festivalken, şimdi 95’ten fazla ülkeden ve her geçen yıl artan müzikseverlerle giderek büyüyen bir festival. Az önceki soruda da söylediğimiz gibi Ceza zaten Avrupa’ya açılmış bir sanatçı. Ancak orada onunla ilk kez tanışacak ve müziğini duyduğunda dinlemekten kendisini alamayacak çok fazla müziksever olacağını düşünüyoruz.


*Haberlere göre Ceza festivale özel çok hareketli bir repertuvar hazırlıyormuş, ipuçları aldınız mı?

 

Aynen öyle. Ceza festival için büyük bir gizlilik ve titizlik ile çalışıyor. Canlı orkestrası ile sahne alacak. Sizin de söylediğiniz gibi Ceza oldukça hareketli bir show hazırlığı içinde…

 

 

 
Toplam blog
: 20
: 119
Kayıt tarihi
: 21.03.16
 
 

Boğaziçi Üniversitesi, "Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık" bölümüyle birlikte..