Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '14

 
Kategori
Arkeoloji
 

Dev İnsanlar gerçek mi?

Dev İnsanlar gerçek mi?
 

Dev İnsanlar Gerçek Mi?


Uzun süredir aklıma kurcalayan konuların başında gelen "dev insanlar" söylentisini araştırmaya karar verdim. Gerçekten de dünya tarihinde dev insanlar var mıydı, yoksa ufo konusu gibi kanıtı olmayan ve sadece söylentilerden ibaret bir olay mıydı?, dev insanlar konusu.

İlk adres olarak Kuran-ı Kerim ve Hadislerde bu konuyu araştırmaya başladım. Kuran-ı Kerim'de dev insanlarla ilgili bir bilgi bulamadım. Hadislere baktığımda İslam tarihinin en önemli muhaddislerinden biri olan Muhammed el-Buharî'nin hadis kaynağında, Hz. Adem'in boyunun yaklaşık 48 metre olarak geçtiğini gördüm. Diğer din alimleri Muhammed el-Buharî'nin bu yorumunun yanlış anlaşıldığını, Hz. Adem'in Cennet'teki boyunun 48 metre olacağını belirtmişler.

Yani, Hadisler de bu konuyla ilgili kesin bir bilgi vermemektedir.

Fakat şöyle bir gerçek var ki, Anadolu'nun bir çok yerinde dev mezarlar bulunmaktadır. Bu mezarlar genelde evliya ve din büyüklerinin mezarlarıdır. Sanırım bundan dolayı mezarlar açılıp durumun ne olduğuna bakılamıyor.

Melasa, Beykoz'da Yuşa Tepesinde bulunan Yuşa Hazretlerinin mezarı yaklaşık 17 metredir.

 

Evliya Yuşa Hazretlerinin mezarı


Evliya Yuşa Hazretlerinin mezarı

Bu mezarın neden bu kadar büyük olduğu bilinmemektedir. Ya gerçekten Yuşa Hazretleri fiziksel olarak çok büyük bir insandı ya da mezar yeri bilinmiyordu, mezarını koruyabilmek için bu kadar büyük bir alan mezar olarak kabul edilmişti.

Hz. Adem'in Ayak İziSeylan adasında bulunan Adem Dağında kocam bir ayak izi bulunmaktadır. Bu ayak izi yaklaşık 12 karıştır. 12 karışın 2,5 - 3 metre olduğunu düşürsek gerçekten de çok büyük bir insana ait olması gerekiyor. 

Bu ayak izinin Hz. Adem'e ait olduğuna inanılmaktadır. İnanılışa göre, Hz. Adem Cennet'ten dünyayı indirildiğinde ilk adımı burada atmıştır ve o ayak izi de Hz. Adem'in ilk adımına aittir.



Museviliğin Kutsal Kitabı olan Tevrat'ta dev insanlardan açıkça bahsedilmektedir. Tevrat' göre Anakim'ler ve Rafait'ler adında dev ırklar vardı ve Rafait ırkının insanlarının konuşmaları anlaşılmıyordu.

Bazı antik tarihçilerin bu devlere ait iskeletleri gördüklerini söyledikleri iddia edilmektedir.

ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunan Newark şehrinde Ohio höyüğü.

 

Ohio höyüğü



Bu bölgede yaşayan meraklı kişiler tarafından yapılan kazılarda 7-8 metre boyunda insan iskeletleri bulunmuş.



Bu bölgede yapılan kazılardan yukarıda gördüğünüz yapı bulunmuş. Bu yapı, 3 metre yüksekliğinde duvarlarla çevrili, çapı 10 metre olan ve ortasında kubbe bulunan dairesel bir yapıymış.
 

Anakim'lerin Silahları


Anakim'ler olarak adlandırılan dev insanlara ait olduğu iddia edilen silahlar.
 

Kazılarda bulunan dev ok uçları.


Kazılarda bulunan dev ok uçları. 
 

dev bloklar


Kazılarda ortaya çıkan bu tek parça dev bloklar nasıl yapılmışlar ve nasıl taşınmışlar?. Kocaman bir soru işareti.

Dünyanın çeşitli yerlerindeki kazılarda bulundukları iddia edilen dev insan iskeletleri.

 

Dev İskeletler 1


 

Dev İskeletler 2


 

Dev İskeletler 3


 

Dev İskeletler 4


 

Dev İskeletler 5



Bu görüntülerle ilgili resmi bir belge görmediğimiz için gerçek olup olmadıkları ile ilgili kesin bir şey söylemek zor. Fakat, piramitler ve benzeri yapılarda kullanılan dev kayalar ve bloklar devamlı olarak soru işaretlerine neden olmuşlardır. 

Kısacası, dev insanlara ait bir çok iz bulunmuş veya bulunduğu iddia ediliyor. Doğru mu, değil mi? bilmiyorum. Bulundularsa neden saklanıyorlar, oda bir soru işareti.

 

http://www.delinetciler.net/yasam/dev-insanlar-gercek-mi-3023/

 
Toplam blog
: 5
: 2218
Kayıt tarihi
: 25.07.13
 
 

Zonguldak Karaelmas Üniveristesinde Makina Mühendisliği bölümünü okudum. Haliyle makina mühendisl..