Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Devamı gelmeyecekse bence anlamı yok!

Evet uzun bir maraton oldu ve sonunda varış noktasını ilk geçen Fenerbahçe'ydi. Yıl içindeki hatalar, polemikler, anlamsız dialoglar, su savaşları, kavgalar hepsi geride kaldı ve ligin bitimiyle tüm bunlarda yine rafa kalktı.

Bitime çok az kala futbol dünyasında çok alevli tartışmalar, kavgalar, polemikler yaşansa da herkes Fenerbahçe nin şampiyonluğu hakettiği düşüncesinde birleşti. Çünkü FB Türkiye liginin en kaliteli yerli ve yabancı oyuncu kadrosuna sahip. Çünkü FB nin rakiplerini laf ile yenmeye çalışan bir teknik ekibinden çok taktiksel olarak yenmeye çalışan bir teknik ekibi var. Çünkü FB nin çıtasını her geçen dakika daha çok yükseltmesi lazım. Çünkü FB 100. yılında geride bıraktığı şan ve şeref dolu tarihin bir rastlantıdan ibaret olmadığını tüm aleme göstermek zorunda. İşte bu yüzden tüm FB camiasını yürekten kutluyorum. Çünkü bu yazdıklarımın hepsini ispatlarcasına tüm sezon boyunca çalıştılar ve zoru başardılar.

Evet zor başarıldı ve bu çok güzel bir duygu. Fakat umarım bu başarılarından dolayı milyonları sevindiren FB camiası; henüz zorlukların ilk basamağını geçtiklerini ve önlerine çıkacak yeni engellerin 100. yılda şampiyonluk yolunda sarfettikleri efordan daha fazlasını gerektireceğinin bilincindelerdir. İşte bu anlamda bu sağlam yönetim kadrosunun yapacağı çok şey var.

Öncelikle tesisleşme alanında varılan son nokta diğer tüm Türkiye spor camialarına örnek teşkil ediyor olsada bununla yetinmemeliler.Unutmayalım ki bugün AJAX, BARCELONA, VALENCİA, LİVERPOOL, MİLAN, ROMA gibi kalbur üstü avrupa spor kulüpleri kendi bünyelerinden yetiştirdikleri oyuncuları dünya piyasasına sunarak yüksek gelirler elde etmekte ve devamlılıklarını sağlamlaştırmaktadırlar. Bu da gösteriyorki bu kulüplerin işe yarayan tesisleri var ve bu tesisler altyapıdan gelen oyuncuların her türlü ihtiyacını karşılıyor ve onların iyi birer sporcu olmasına çok fazla derecede katkı sağlıyor.

Gelelim takım kadrosuna.FB kadrosunun Türkiye nin en yetenekli yerli ve yabancı futbolcularını bulundurduğunu söylemiştim.Türkiye sularında bu tayfa ile geminizi çok rahat yüzdürürsünüz fakat Avrupa arenası için bu tayfaların yetersiz kalacağı ve kalmışlığı gün gibi ortadadır.O zaman önümüzdeki yıl için kurulacak kadro düşünülürken biraz daha Avrupa standardları gözönünde bulundurulmalı ve buna göre seçim yapılmalıdır.

iŞTE YAZIMIN BAŞLIĞI BUNU İFADE EDİYOR. Bu zor koşullarda şampiyonluk kazanmak elebetteki zor ve kutanacak bayram yapılacak bir iştir. Fakat asıl iş tüm FB camiası için şimdi başlamıştır. Çünkü başarı hangi kulvarda elde ederseniz edin omzunuza devamlılık ve istikrar yükünü yükleyen bir olgudur.

Umarım bu başarı artarak devam eder ve Avrupa arenasındaki kalbur üstü takımlar listesinde birgün FENERBAHÇE mizi en süt sırada görürüz.

 
Toplam blog
: 2
: 302
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

Okuduğum her eğitim kurumunda okul futbol takımında bulundum. Futbol ve şiir benim yaşam tarzım. Zat..