Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Deve Kuşu

Deve Kuşu
 

Deve Kuşu, Afrika kökenli uçamayan kuş türlerinden birisidir. Struthio türünün yaşayan tek üyesidir. Halk arasında ise uzun ve bir kuşa göre oldukça büyük bedenleri ile bilinirler. En çok bilinen özellikleri ise görmek istemediklerini görmemek için kafalarını kuma veya toprağa gömmeleridir. Konumuzla ne alakası var demeyin. Birazdan anlayacaksınız.

Türkiye Cumhuriyeti ve Toprak Bütünlüğü

İşte Deve Kuşu'nun ilgisi olan konu bu. Türkiye Cumhuriyeti ve onun toprak bütünlüğü. Kaç zamandır hatırlamıyorum. Hani diyoruz ya; demokratik haklar, özgürlükler, demokratik açılım, falan filan. İşte bunlar koca bir yalan. Asıl olan ise toprak bütünlüğünün ortadan kaldırılması. Nasıl mı?

Çözüm Süreciymiş

Çözüm süreci denen düzmece ve sinsi bir ihanet planı ile ülke rejiminin ve toprak bütünlüğünün ortadan kaldırılması hedeflenmekte. Efendim çözüm olacak ve milletimiz barış ve birlik içinde yaşayacakmış. Efendiler, bu ülkede Türk ve Kürt kardeştir. Bu ülkede zaten Kürt sorunu yoktur. Bu ülkede sadece ve sadece terör sorunu vardır. Gerisi de teferruattır. Hükümetin yüzüne geçirmiş olduğu bir iyilik maskesi ile BOP'un hayali kısmen gerçekleşmeye başladı. Kıtalar ötesindeki ABD denen şeytan, bu topraklar üzerinden bin yıllardır kardeşçe yaşayan Türk ve Kürt halklarının arasını açmak için elinden geleni yapıyor. Buna da "Çözüm Süreci" adını veriyor.

Değişenler

Bu "Çözüm Süreci" denen illet başladığından beri neler değişmedi ki. Başka devlet çığlıkları atılmaya başlandı. tehditler, şehir kontrolleri, devletin gayri resmi yapılanmaya para yardımı, yer isimlerinin değiştirilmesi vs. vs.  Yerel seçimlere gelirken de ekonomik refah düzeyi dediler ve benim kardeşlerimi yine kandırdılar. İstikrar dediler ve ağızlara birer sakız verdiler. Kim çiğner bu sakızı bilmem. Ama ben bu ekonomik huzur ve istikrar sakızını çiğnemem arkadaş. Eğer bu sakızı çiğneyince ne olacağını görmek ve bilmek isteyen varsa, dönsün bir Kırım ve Ukrayna'nın haline bir baksın. Memleketler nasıl da yangın yeri oldu.

Sonuç

Sonuç mu? Huzurun olmadığı yerde ne ekonomik rahatlık olur, nede istikrar olur. Oynana oyun belli. Kardeşleri birbirine düşürmek ve kırdırmak istiyorlar. Hemde bunu bizim hükümetimiz yapıyor. Ne için belli değil. Boş laflara luzüm yok. Boş laf ne huzur getirir, nede istikrar getirir. Bu ağacın meyveleri acı ve kara olacak. Bu karanlığın sonunda aydınlık yok. Bu baharın sonu yaza çıkmaz. Bunların görülmesi lazım. Deve Kuşu gibi kafayı kuma gömerek gerçeklerden kaçamayız. Bu yokuş, bu dağlar kolay kolay çıkılmaz.

Anlayın bu oyunu ve çevrenizdekilere anlatın. Ne kadar insana bu oyunu anlatabilirsek, o kadar çabuk çıkarırız kafamızı kumdan ve gerçekleri o kadar çabuk görürüz. Bu hastalığın artık tedavi edilmesi lazım. Bu mikrop daha fazla yayılmadan bu parmak kesilmeli.

 
Toplam blog
: 19
: 240
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Hayatta her zaman doğruluğu ve dürüstlüğü savunan, insanlık için çalışmaya özen gösteren, ilke ve..