Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Devler Ligi'ne Kocaman veda!... (Fenerbahçe 1-1 Spartak Moskova)

Devler Ligi'ne Kocaman veda!... (Fenerbahçe 1-1 Spartak Moskova)
 

Fenerbahçe; Spartak Moskova karşısında deplasmanda aldığı 2-1'lik mağlubiyetin rövanşında, 1-1 beraberlikle Devler Ligi'ne veda etti. Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Tabi taraftar olarak sağlığımız izlemeye elverirse.

 Aykut Kocaman; ilk maçtaki oyun kurgusunu, haftasonu Kadıköy'de oynanan Gaziantepspor maçında da denemiş, 3-0'lık galibiyete rağmen, takımın ofansif yapısında olduğu gibi defansif anlamda da ciddi kademe hataları göze çarpmıştı. Kendi sahamızda oynanan bir maçta, defans ağırlıklı, kalabalık orta alan düzeninde, rakibe yaklaşık 10 net pozisyon verilmişti.

Defans dörtlüsünde, Hasan Ali'nin bulunduğu alan rakipler tarafından ısrarla ve rahatlıkla geçilebiliyor. Gol ve gol pozisyonlarının ağırlık noktası da bu alan. Selçuk-Topal-Topuz orta alan üçlüsünden yeterli verim alınamamışken, aynı anlayışla bu akşamki maçın ilk 60 dakikasında futbol adına olumlu hiçbir organize atak geliştirilemedi. Hava topu hakimiyeti çok zayıf olan oyunculardan kurulu bir yapıda, rakip ceza alanına şişirme toplarla atak geliştirme düşüncesi, maçın tamamında zaman ve top kaybı için büyük etken oldu.

Hemen hemen her maçta gözlemlenen olumsuzluklar birebir aynı. Takımın zaaflarını rakiplerle birlikte hepimiz ezberledik. Saha içersindeki dağılımdan tutun da, atak geliştirme ve defans anlayışına kadar her kademe sorun teşkil ediyor. Sahaya sürülen ilk 11'lerde yapılan hatalar nedeniyle her maçın ilk yarısı ya da ilk 60 dakikası atak dahi geliştirilemiyor. Buna rağmen oyuna müdahale edecek düzeyde bir teknik adam bulunamıyor. 3 oyuncu değiştirme hakkı ise kalan dakikalarda maçı kurtarma telaşı ile kullanılıyor.

Sayın Kocaman'dan yapılan açıklamalar ise bilindik bahaneler. Takım olarak henüz hazır olmadığımız, sorunların ilerleyen maçlarda çözüleceği yönünde. Ancak, ertesi maçta yine saçma sapan kadro düzeni, ezberbozmayan bir antrenör inadı. Oyuncularla (Emre, Stoch, Alex vs.) birebir yaşanan ve çözülmekten ziyade büyütülmeye çalışılan sorunlar. Kaybedilen ve küstürülen futbolcular, uzaklaşılan hedefler.

Artık, iyi futbolcu ile kötü futbolcuyu dahi birbirinden ayıramadığı kesinleşen Sayın Kocaman; kişisel takıntıları uğruna Fenerbahçe'yi hedeflerinden birer birer uzaklaştırıyor. Futbol anlayışı ve hırsı Aziz Yıldırım ile eşdeğer olmaya ve futbol takımına birlikte zarar vermeye başladılar. Fenerbahçe taraftarının sevgisi maddi-manevi sömürülmeye devam ediliyor.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..